16.11.2015

VASU

Meillä oli tänään vasu(varhaiskasvatussuunnitelma) Julian päiväkodissa.
Julialla menee hyvin päiväkodissa ja on kiltti lapsi, tulee toimeen kaikkien kanssa ja leikkii kaikkien kanssa sovussa ja leikkii erillaisia leikkejä joka päivä.
Julia ei kiusaa ketään tai ole muutenkaan ilkeä kenellekkään.
Oli hienoa kuulla nämä asiat.
Julia on todella herkkä, varovainen ja ujo. Hänellä menee hetki ennenku uskaltaa puhua. Mutta päiväkotitätiSETÄ sanoi että kokoajan muuttuu rohkeammaksi ja uskaltaa jo tulla kertomaan jos on asiaa tai tarvitsee apua jossakin.


Julia haluaa ja osallistuukin muiden leikeissä mutta istuu leikin ulkopuolella leikkimässä, Julia on mukana mutta ei ole johtajatyyppiä joka kertoo mitä tehdään seuraavaksi. Tämä tuli minulle yllätyksenä koska kotona on taas se johtaja. Enkä ole muuallakaan huomannut tällaista. Ehkä johtuu siitä kun enemmän lapsia? En tiedä. Ei ollut siit huono asia. Hän vain on varovaisempi. Jos päiväkodissa syttyy riitaa lasten välissä Julia ei ole koskaan osallisena koska ei uskalla sanoa kovaan ääneen mitään. Mutta osaa edes joskus pitää puoliaan jos joku päiväkodissa yrittää ottaa lelun hänen kädestään hän pitää tiukasti kiinni eikä anna periks. Ei huuda tai sano mitään - pitää vaan kovasti kiinni lelusta, eikä todellakaan luovu lelusta! Mikä on hyvä tietenkin.


Mutta sitten taas jos joku kiilaa Julian eteen jonossa Julia ei myöskään sano mitään, vaan jonottaa hiljaa sitten vaikka viimeisenä jos kaikki kiilaa. Mikä on vähän surullista.

Parin otteeseen tuli se fiilis - "Puhumme samasta ihmisestä?". Koska ei Julia tällainen kotona ole. Täällä hän on äänessä ja kokoajan juoramassa jos Sara tekee jtn mitä ei saa jne. Toivottavasti tottuu kans kohta päiväkotiin ja uskaltaa enemmän olla oma itsensä. Tästä kaikesta huolimatta hän rakastaa päiväkotia ja odottaa aina päiväkotipäivä ja menee sinne iloisena.


Yllä olevassa kuvassa Julia on pikkuserkkunsa E:n kanssa. E on Julialle todella tärkeä ja ovat siis samassa ryhmässä. Julia haluaisi leikkiä E:n kanssa kokoajan, mutta E halua usein leikkiä bestiksenä kanssa. Julia ja E ovat hyviä kavereita ainaki päiväkodin ulkopuolella mutta päiväkodissa E haluaa muidenkin kanssa leikkiä mikä on ymmärrettävää. Päiväkotisetä kertoi että Julia on usein tullu sanomaan "E ei leiki munkaa". Olen huomannut tämän täällä kotonakin kun olen kysynyt kenen kanssa on tänään leikkinyt niin usein vastaa " E ei halunnu leikkii munkaa", Oon yrittäny selittää että ehkä E haluaa leikkiä poikien kanssa välillä. Julia puhuu onneksi paljon toisesta kaverista kans kenen kanssa leikkiä, niin kai sillä kavereita on siellä :). 

Ulkona Julia uskaltaa enemmän ja juoksentelee siellä poikien kanssa.

Eli kaikki oli hyvin kunhan Julia saa vähän enemmän rohkeutta itseensä :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3