11.11.2015

Meillä vanhemmatkin nukkuu

Kuten monessa lapsiperheessä myös meillä lapsi/lapset herää öisin ja vanhemmat voi olla aamuisin aika väsyneitä. William herää 2-5krt yössä ja Sarakin herää silloin tällöin öisin kun tutti on kadonnut. Sara herää myös usein illan aikana, luulen että herää silloin kun on siirtymässä syvempään uneen. Joskus on myös saanut kauhukohtauksia. 
Olen kuullut ja lukenut että monissa perheissä vanhemmat molemmat heräävät öisin syöttämään tai rauhoittamaan lapsiaan ja sitten molemmat nousevat aamulla samaan aikaan lasten kanssa.
Meillä ei tehdä niin.

Viikonloppuisin meillä tehdään niin että jompikumpi nousee yöllä syöttämään/rauhottamaan lapsia jos/kun heräävät ja toinen saa nukkua koko yön. Ja se joka herää yöllä saa sitten nukkua aamulla pidemään joko 9 tai 10. Ja siis vuorotellen. 
Mieheni tekee jokatoinen viikko iltavuoroja silloin myös teemme näin ja silloin se joka saa nukkua nousee 9 että ehdimme edes jotain tehdä perheenä yhdessä ennenku on lasten päikkäriaika ja kun mies sitten lähtee iltavuoroon. 
Viikonloppuisin ja lomilla saa se joka nukkuu pidempään nukkua 10. Näin me molemmat jaksamme hyvin kun saamme nukkua myös.

Mutta siis jos joku lapsista kipeä tai muuten tosi rasittava yö että joku herää kokoajan niin yleensä se toinen sitten vähän auttaa ja herää välillä kans. Tämä systeemi toimii meillä tosi hyvin ja jatkamme näin niin kauan kun on tarve. Ja jatkamme näin myös sittenkin kun William alkaa nukkua kokonaisia öitä vain siksi että molemmat saisi nukkua että jaksaa. Koska kaikkihan tarvii unta.

Mieheni aamuvuoroviikkoina minä olen kuitenki se joka herää yöllä ja aamulla lasten kanssa. Ja mies toki auttaa yöllä jos on todella rasittava yö.
Kävelisimme molemmat aika zombina täällä jos tekisimme niin että molemmat herää öisin sekä aamulla samaan aikaan lasten kanssa. 


Ennen pidin enemmän siitä että heräsin yöllä ja sain nukkua aamulla, enään en tiedä mikä on parempi. William on ollu monta viikkoa tukkoinen ja ennen sitä oli korvatulehdus eli on heräillyt monta kertaa öisin. Eli nykyään on molemissa puolensa.
Ensi yönä minä saan nukkua aamuun asti ja nousen sitten lasten kanssa.
Paitsi että mies ei melkeen KOSKAAN herää jos joku lapsista huutaa, niin joudun silti herättään sen. Mut saan kuitenki sulkea silmät ja jatkaa uniani.

Miten te teette?6 kommenttia:

 1. Minä herään, aina. En tiedä miksi se on niin, mutta tähän olen tottunut...

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös vuorosysteemiä käytössä :) Ja meillä siis Mimosa 2 ja puol vee herättää vielä usean kerran yössä ja Onni 4vee satunnaisesti.
  Itse hoisin yöheräämiset oikeestaan niin kauan kuin imetin ja sen jällkeen ollaan alettu vuorotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki hoidin sillon kun imetin. Tietenkin. Taino mies hoiti sillon tyttöjä jos saattoivat heräillä yöl. Mä sain sillon yleensä nukkua koska vauva joi aika usein yöllä.

   Poista
 3. Meilläkin on paljon vuoroteltu. Ihan vauva-aikana tosin minä heräsin, kun syötinkin, mutta silloinhan Lilian nukkui muuutenkin pitkään aamulla. Nykyään mies herää useasti aikasin aamulla muutenkin, joten se on yleensä normaalistikin ylhäällä. Nyt on meneillään sellainen kausi, kun Lilian nukkuu yöt, joten heräämisiä ei tule keskella yötä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3