17.11.2015

Äitiysloma loppuu

Ensimmäistä kertaa kun kirjoitan tätä niin että edessä onkin jtn muuta kun seuraavaa äitiysloman odottelua. Vuoden lopussa olen ollut kotona 4v, mitä nyt kävin Julian ja Saran välissä tekemässä vklp duunia. Mutta muuten olen vain ollut kotona lasten kanssa. Ja voin sanoa että mulle riitti! Kaipaan töihin! En jaksa enään olla kotona lasten kanssa. Se on rankkaa ja hermoni eivät enään kestä tätä 24/7. Pakko saada muutakin elämääni kun vaan kotona ja puistossa olemista päivästä toiseen. Rakastan lapsiani ja on ollu ihanaa olla kotona, nähdä kun he kasvavat ja kehittyvät. Olen onnellinen siitä että Julia ja Sara ovat saanneet olla pidempää kotona. William joutuu 1veenä päiväkotiin. Mutta en jaksa enään olla kotona ja en usko että elätämme 3lasta miehen tuloilla ja kht. 
Julia aloitti päiväkodin 2,5veenä ja Sara tulee olemaan saman ikäinen kun aloittaa päiväkodin. Sara odottaa kyllä että pääsee päiväkotiin.

Kyllä mua pelottaa että miten William pärjää siellä. Ei osaa puhua tai sanoa mitä haluaa, mutta minä äitinä tiedän mitä han haluaa ja milloin. Toivottavasti hekin oppivat nopeasti siellä ymmärtämään. Miten päiväkodissa edes toimii nämä vauvajutut? Tutit? Ruoka? Ruokkiminen? Nukkuminen? Saako päiväkodissa lapsi nukkua kahdet päikkärit? Miten se onnistuu? Pelottaa... Tämä kaikki on niin uutta mulle? Tahtoisin vaan silti jäädä kotiin. Mutta en kuitenkaan.

Äitiysloma siis loppuu tämän kuukauden lopussa ja minä palaan työelämään tekemään muutaman vklp kuukaudessa. Että saa vähän lisärahaa kotihoidontuen lisäksi ja ensi vuoden puolella Williamin synttäreiden jälkeen palaan kokonaan takas. Jännää! 

Kun äitiyslomani on loppunut Saran ja Julian kohdalla olen jo kasvattanu masua ja odottanu seuraavaa lasta, tuntuu todella oudolta että nyt ei. Olin jo tottunu siihen että olen raskaana aina ja kokoajan :D. Silti tuntuu ihanalta ei olla raskaana. Minä kun en todellakaan tykkää raskaana olemisesta. Se on niin rankkaa ja kaikki kivut ja supistukset, Huoh!

Samaan aikaan pelottaa myös se että se mitä teen nyt koko päivän aikana, eli siivoon, laitan ruokaa, pesen pyykit jne niin jouduin tekemään muutamassa tunnissa kun palaan työelämään. Tulen aika varmasti olemaan aika väsynyt alussa. Koska jos esim meen töihin 8, niin joudun heräämään jo viimeistään 6:30, pukea lapset, en onneks syöttää aamupalaa, mutta itse pitäisi jtn syödä, laittaa itteeni valmiiksi. Viedä lapset viimeistää puol 8 päiväkotiin, ja ajaa omalle työpaikalle, Porvoosta kestää n. 20min ajaa sinne. Sitten pääsen 16 ja sitten taas hakemaan lapset, kotiin tekemään ruokaa, siivoamaan ja pesemään pyykkiä ja sitten onkin jo nukkumaanmenoaika. ja seuraavana aamuna sama juttu taas. Toki mies saa hoitaa päiväkotiviennit jos menee iltaan tai jos menee aamuun niin saa hakea lapset.14 kommenttia:

 1. Varmasti tulee rankkaa ainakin alkuun sopeutua uudenlaiseen arkeen. Mutta pieni lohdutus tuohon kotityö hommaan, tulee vähemmän tiskiä ja sotkua päivän aikana kun olette poissa kotoa eli ei sentään aivan yhtä paljon hommia töiden jälkeen ole, aika laiha tais kyllä mun lohtu olla.. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten totta. en ajatellut asiaa tolleen :D Kiitos oli hyvä lohdutus! <3

   Poista
 2. Hyvin se varmasti menee! Mua pelotti myös ajatus siitä että Noel menisi päiväkotiin kun hän ei osaa vielä kertoa tarpeistaan. Minä kyllä viihdyn kotona ja olisin mielelläni kotiäitinä niin pitkään kuin mahdollista, mutta onhan se ikävää elää vain miehen tuloilla. Aloitan myös tammikuussa työt, mutta perhepäivähoitajana. Näim voin tehdä työtä ja olla samalla kotona Noelin kanssa. Tykkään olla lasten kanssa joten tää vaihtoehto on kaikkien kannalta mieluinen :) Yleensä onkin juuri noin kuten mainitsit, että lapset oikein haluaa tarhaan leikkimään muiden lasten kanssa. Vaikka alussa saattaa olla hieman outoa joutua hoitoon päiviksi niin en ole kuullut yhdestäkään lapsesta joka alun totuttelemisen jälkeen ei haluaisi päiväkotiin leikkimään :) Tsemppejä työn aloittamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva että aloitat pph:oona :). Saat rahaa siitä että saat olla kotona lapsesi kanssa + muutaman muun lapsen kanssa. Monta lasta sun luo tulee? Tsemppii sullekki työn aloittamiseen <3

   Poista
  2. Kiitos tsempeistä! Alkuun tulee vain yksi lapsi, sitten kun alan tottumaan siihen että täällä on muitakin lapsia kun Noel niin otan varmasti enemmänkin :)

   Poista
  3. Okei, toi on hyvä suunnitelma. :)

   Poista
 3. Tsemppiä tulevaan uuteen arkeen.♥
  Alku varmasti vaatii totuttelua, mutta kunhan rytmiin pääsette niin hyvin varmasti lähtee sujumaan. :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Lapseni ovat aloittaneet päiväkodissa esikoinen vuoden vanhana, keskimmäinen vain 10 kk ikäisenä ja nuorin aloittaa tammikuussa vuoden vanhana. Hyvin meni keskimmäiselläkin, vaikka oli ihan vauva vielä. Nukkui toiset unet omissa rattaissaan ulkoilun aikana. Päiväunia sai nukkua joustavasti, unisimmat pidempään. Hänellä oli omat maidot ja ruoat aluksi, ja oma tutti ja unilelu pedissä. Enkä koe että olisivat traumatisoituneet, reippaita koululaisia jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla <3 Ja meitä äitejä varmaan enemmän tämä pelottaa kun lasta itse.

   Poista
 5. Oon miettiny ihan samaa! Ei moni uskois miten rankkaa voi olla kotona lasten kanssa!!
  täytyy vaan aika hyvin laskea mitä ne hoitomaksut on nykyään. Sinne se palkka äkkiä uppookin!
  Mut joo, kyllä sitä tosiaan kaipais jo vähän muuta :D vaikka mä en ees oo ollu kotona noin kauan ku sä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö sä oo sit ollu kauempaa kun mä? :o Mä jäin sairaslomalle kun ootin Juliaa 3kk ennen laskettuu.

   Poista
  2. No siis ku mä olin Jaden ja Danin välissä töissä :) eli nyt ollu reilu 2v putkeen kotona.

   Poista

Kiitos kommentista <3