Saran sairaus

Kaikki alkoi siitä kun Tammikuussa 2016 Saran isä löysi Saran pohkeessa patin, ajattelimme että varmasti joku harmiton rasvapatti. Jonkun ajan kuluttua patteja alkoi lisääntymään jalkoihin ja käsivarsiin. Ne eivät näkyneet, mutta niitä tunsi.
Soitin terveysasemalle ja pääsimme lääkärin luokse joka ei tiennyt mitä voisivat olla, hän kutsui myös kolleegansa katsomaan ja hänkään ei tiennyt.
Saimme lähetteen Porvoon sairaalaan lastenpolille. Siellä taas lääkäri tutki eikä tiennyt mitä ovat. Saimme lähetteen Helsinkiin ihotautilääkärille, joka sitten myös tutki ja sano että nämä patit ovat ihon alla eikä kuulu hänelle. Just!
Sitten saimme lähetteen koepalan ottoon. Ottivat pohkeesta ison patin pois ja lähettivät tutkittavaks. Mitään ei löytyny ja koepala oli jotenki epäonnistunu. Ottivat sitten uuden koepalan kädestä. Tällä kertaa onnistui ja saivat vastauksia että kyseessä oli lymfooma, ottivat vielä selkäydinnestekokeen ja poissulkivat leukemian.
8.7.16 saimme vasta tietää että kyseessä oli syöpä. Lymfooma.
Vuosi oli ollut pitkä ja tässä vaiheessa oli vaan onnellinnen että vihdoin löytyi diagnoosi ja että voi alkaa hoitaa sairautta.
Sytostaattihoidot alkoi heinäkuun lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3