20.9.2015

7kk ja hampaat

Tänään William täytti 7kk. En voi ymmärtää miten aika menee niin nopeasti. Kohta hän on jo yksivuotias! Williamin vauva-aika on menny kaikista lapsista nopeiten. Meneeköhän se siks niin koska ei ole ainoa lapsi ja koska ei ehdi samalla tavalla nauttia siitä kun esim esikoisen kanssa?
William on meidän viimeinen vauva ja siksi olisin halunnu nauttia kunnolla siitä ja nyt tuntuu etten ehdi, koska aika vain juoksee eteenpäin ja kun on kaks muutakin jota pitää huomioida. Pitää laittaa tytöt hoitoon joku yö että saan nauttia Williamista ihan kokonaan.


William ei ole oppinut mitään uutta sitten 6kk postausta. Edelleen menee konttausasentoon ja keinuu siinä, mutta ei etene siitä. Osaa siis myös mennä silleen että on "lankku asennossa" se näyttää aika hauskalta. Joskus Wiltsu oikein suuttuu kun ei pääse eteenpäin. Olen yrittäny opetella mutta sillon kaatuu mahalleen :D.


Eilen serkkuni kysyi että joko William on saannu hampaita. Vastasin että ei ja samalla tarkistin vielä suusta. Ja sillon huomasin että alhaalla olikin tullu yks hammas läpi!!! Jee! En ollut edes huomannu, kun ei oo ollu mitenkää kiukkunen tai mitään. Huomasin kans että viereinen hammas teki kans tuloa ihan pian. 
Seuraava yö olikin sitten taas ihan erillainen, kokoajan heräsi itkemään.
Itse sain tänään nukkua 10 ja kun nousin niin William nukkui päikkäreita ja sitten kun hän heräsi otin ylös syliin niin huomasin että hän oli todella kuuma. Päätin mitata lämmön ja lämpöä oli 38,9. Varmaa se toinen hammas joka tekee tuloaan. Katsoin suuta ja huomasin että se oli läpi. Annoin Williamille lääkettä. Koko päivä on menny vähän kiukutellen ja surullisena. Tosi helposti loukkaantunu vaikka ja mistä. Illalla kun käytiin famolla niin huomasin että William oli taas lämmin ja kun tultiin kotiin lämpöä oli yli 38,6, William oli niin kiukkunen etten voinnu mitata lämpöä loppuun. Annoin lääkettä ja maitoa ja laitoin nukkumaan. William on tänään syönyt vain vähän hedelmäpilttiä ja ymmärtäähän sen ettei ruoka oikein maistu kun on pipi suussa. En löydä mistään mitään puruleluja hänelle eli huomenna kun viemme Julian päiväkotiin suuntaamme kauppaan ostamaan hänelle uuden purulelun.


Kuola valuu ja lelut ja kädet kokoajan suussa. Mamman pikkunen <3

Kuvissa näkyy Williamin pikkuserkku V. <3 Joka on myös minun ja mieheni kummipoika.


4 kommenttia:

 1. Hampaiden puhjetessa lapsella voi olla kitinää,kuolaamista ja pientä lämpöä,mutta jos lämpö nousee noin korkealle niin jotain muutakin syytä täytyy olla.Kipaisepa näyttämään ainakin vauvan korvat varalta jos lämpöiseen vielä huomennakin. Ina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ollut kans tuota mieltä että hampaat aiheuttaa vaan pientä lämpöä eikä lähemmäs 39astetta. Tänääb oli lämpöinen. Annoin lääkettä jonka oksens ulos. Seurailen vielä huomiseen asti vointia.

   Poista
  2. Medicin (suppo) i rumppan sku va bättre :)

   Poista
  3. Joo, så spyr dom int opp de iaf.. men medecin via munnen har snabbare effekt. O ja vill int ge via rumppan :S

   Poista

Kiitos kommentista <3