24.2.2015

Pikkuveljen ensimmäinen neuvolakäynti

Tänään oli siis vauvan ensimmäinen neuvolakäynti, hän nukkui melkein koko sen ajan, heräs niinku aina herää kun vaihtaa vaipan. Kauhea huuto alkaa kun vaipan ottaa pois ja loppuu kun saan vaipan tai housut takas jalkaan. Pieni parka palelee <3. 

Neuvolassa juteltiin vauvasta, synnytyksestä ja minun voinnista. 
Vauva voi hyvin ja näyttää hyvin voivalta, hieno väri iholla. Käytiin nopeasti läpi synnytystä ja mulle ei jääny traumoja siitä mutta se synnytys ainakin varmisti sen että tämä vauva oli viimeinen, se kipu synnytyksessä oli niin kauhea. Ja kipu on siis ainoo syy tähän ajatukseen. Neuvolantäti kysyi ehkäsystä ja puhui myös sterilisaatiosta, se on kuitenki liian vakava loppu kaikelle ja olen omasta mielestäni liian nuori tekemään sellasta. JOS joskus haluaisin vielä lisää lapsia. Eli en voisi kuvitella tekeväni sellaista vielä moneen vuoteen. Aloitan varmaan siis pillerit taas.
Minun vointini on hyvä, ei ole masennusta tai väsymystä tai muuta huolestuttavaa. Kroppa palautuu tosi hyvin synnytyksestä ja kohtu supistaa hyvin yhteen juuri imetyksen aikana ainakin.
Täysimetän ja maitoa tulee tosi hyvin. Ja maitoa on jo noussu hyvin.

Vauvan paino syntyessään: 3510g
2 päivän ikäisenä: 32??g
4 päivän ikäisenä: 3395g

Eli kasvaa todella hyvin. Vauvan pitäisi saada 175g painoa viikossa, meijän poika pystyi siihen KAHDESSA PÄIVÄSSÄ :D Ja 2vk ikäisenä pitäisi olla jo syntymäpainossaan ja neuvolantäti nauroi että meidän poika saavuttaa sen varmaan kahdessa seuraavassa päivässä :D. Meijän tuleva pulla <3


Neuvolakorttiin ilmestyi seuraava teksti:
" Suloinen poikavauva! Imetyksellä kasvaa - Paino jo noususuunnassa. Jäntevä vauva. Iho, suu, silmät siistit. D3-vit aloitus 2vkn iässä. Kaikki hyvin!"


4 kommenttia:

 1. Neuvolatäti ehdotti sterilisaatiota??? Huh huh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia kun sanoin että oli vika lapsi.. mutta silti ihmettelen kyllä ehdotusta :o

   Poista
 2. Ihania kuulumisia :)

  Jospa se terkka halusi mainita että tuollainenkin vaihtoehto on olemassa ellette enää lapsia halua. Mutta toisaalta se toimenpide on kyllä niin iso että jännä sinänsä että ehdotti... Vaikka jospa ei tarkoittanut ehdottaa vaan piemminkin muistuttaa. Mulla olis kanssa nyt jälkitarkastus, katotaan nyt mitä ehkäisyä siellä suositellaan. Ajatus kierukasta ei oikein iske kuitenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla. Mutta ei kyl ihan mun juttu. Kuten ei kierukkakaan. Siksi pillerit

   Poista

Kiitos kommentista <3