12.2.2015

Pelottaako synnytys?

Vielä pari päivää sitten olisin voinnut vastata että ei. En oo osannu pelätä, Saran synnytys kun meni niin hyvin että olen ajatellut tämänkin menevän yhtä hyvin ellei paremmin/helpommin.
Julian synnytyshän oli ihan kauhea, epiduraali ei auttanu ja kivut oli jotai ihan hirveetä ja ilokaasusta tuli kauhea olo. Ponnistusvaihe kesti 45min, ei ponnistuttanu yhtään, eli en yhtään ensisynnyttäjänä tienny mitä tehdä ja huusin vaan kivusta. Sillon pelkäsin mennä synnyttää Saraa. Mutta onneks Saran kokemus oli tuhat kertaa parempi ja sen takia jotenki oletan nytkin että menee hyvin.

Mutta tänään iski se pelko! Mitä jos kaikki ei meekkään hyvin? Mitä jos epiduraali ei auta? Mitä jos vauva ei vaan tuu ulos? Mitä jos se on liian iso? Ja sitten se että osaanko lähteä ajoissa sairaalaan? Mullakun on ollut näitä todella kipeitä supistuksia jo monta kertaa ja myös säännöllisiä monta tuntia, enkä siltikään menny sairaalaan. Mites sitten kun on tosi kyseessä ja odotan vaan että ne loppuu ja sitten vauva syntyykin jo kotona? Mitä jos kaikki ei mee niinku odotan sen menevän?
Täällä mä oon kaikille selittäny miten synnytys joo sattuu, mutta ei sitä tarvitse pelätä ja nyt pelkään ite. Varmaan lähestyvä laskettu päivä pistää pelkäämään?!

Nyt on aika moni jo sanonu mulle että eläämme jännittävää aikaa kun lähtö voi tulla millon vain. Sitäkää en oo osannu ottaa tosissaa, kunnes tänään tokasin miehelle, että nehän on oikeassa!!! Lähtö voi tulla milloin vain.. nyt, ens viikolla vai vasta 3 viikon päästä. En oo ainakaa osannu pelätä että syntyy ennen laskettua päivää koska tytötkin syntyneet rv 40+. Niin miksi tämä nyt ennen sitä syntyisi?
Mutta miksi ei? Kolmas synnytys pienen ajan sisällä - ollut kovia supistuksia - vauva tosi alhaalla - maha jo niin iso (Niin varmaan vauva myös). Niin tottakai se voi tulla millon vain.
Monet veikkaa vauvan syntyvän tällä viikolla. :D En tiedä miksi? Itse ainakaa usko että syntyy.Aikaisintaan ensi viikon puolella ja viimeistään käynnistyksellä rv 42+ :D.
Ei voi koskaan tietää, sen näkee sitten.. ja sehän se ärsyttävintä tässä koko hommassa onki, kun ei voi tietää.. ei voi hankkia lapsenvahtia valmiiksi tytöille tai mitäään. Ei voi tietää että joudunko soittamaan miehen kotiin kesken työpäivää.

Tiedän vain sen että pelottaa ihan sikana..

Julia vastasyntyneenä <3

Sara vastasyntyneenä <3


2 kommenttia:

Kiitos kommentista <3