2.4.2015

Saran silmälääkäri

Eilen käytiin neuvolassa ja neuvolalääkäri huomasi jtn harmaata Saran silmässä ja epäili Harmaa kaihia. Postuakseen pääset TÄSTÄ

Neuvolalääkäri laittoi lähetteen Helsinkiin lasten silmälääkärille. Odotin että he lähettävät sieltä paperillisen kutsun sieltä, mutta he soittivat jo eilen meille ja antoivat meille ajan jo tälle päivälle.

Käytiin siis siellä tänään. Odotushuone oli täynnä lapsia jotka kävivät siellä silmäsairauksien takia, aika monella se silmäsairaus näkyi, ja kävi sääliks niitä. Iloisilta vaikuttivat kuitenkin ja RAUHALLISILTA!!! :O Meidän Sara painas päälle kovaa vauhta siellä. Mietin hiljaa että onko meidän Sara normaalisti enemmän menevä vai nämä muut lapset normaalia rauhallisempia? :D

Saimme odottaa aika kauan vaikka oli aika. Hetken päästä tuli hoitaja joka antoi Saralle tippoja silmiin jotka laajentaisi pupilleja tutkimusta varten. 3 kertaa yhteensä tuli laittamaan tippoja ennenku päästiin lääkärille. Lääkärillä Sara istui isän sylissä kun lääkäri tutki silmiä. Toimeenpiteessä meni kauan, aivan liian kauan Saran mielestä joka ei enää jaksanu keskittyä, ja silmiin sattui lääkärin kirkas valo jolla tutki ja päikkäriaika osui samaan aikaan, eli voitte kuvitella Saran itkuhuutoa siinä.
Lääkäri sai ainaki katsottua sitä vasenta silmää missä oli nähty sitä harmaata. Oikeeta silmää ei saannut ihan kunnolla katsottua, mutta mitä nyt sai nähtyä niin terveeltä vaikutti. Vasemmassa silmässä ei kuitenkaan ollut sitä epäiltyä kaihia. MUTTA, Vasen silmä on +5, eli Sara ei todellakaan näe sillä silmällä hyvin lähelle :o :( 

Tästä seuraa nyt se että joudumme hankkimaan Saralle silmälasit. Koska Sarahan käyttää nyt enemmän sitä "tervettä" silmää ja se voi ilman laseja aiheuttaa että senkin näkö heikkenee. 
Ensi viikolla menemme sitten "silmälasikauppaan" hankkimaan Saralle silmälasit. 
Pelottaa paljon et miten tulee käymään kun hän saa lasit, suostuuko käyttämään? Haluaako niitä? Auttaako ne? jne jne... 

Silmälääkäriltä tulee uusi kutsu kotiin joka on n. kuukauden päästä. Silloin yrittää taas katsoa ja en tiiä mitä muuta tekee?! Tämä kaikki tuli tänään niin yhtäkkiä ja äkkiä, etten tajunnu kysyä mitään tästä... Mutta ensi kerraksi minulla on sata kysymystä ainaki.. Haluan tietää tästä kaiken!! 
Yritin googleta suomeks ja ruotsiks mutta en oikein löytäny mitään. Onkohan facessa mitään ryhmään tällaisten lapsien vanhemmille? Vai mitään nettisivua? Tietääkö kukaan?

Fiilikset on sekavat vielä, pelottaa, jännittää jne, tämä tuli niin puskista.

<3

Onko teillä kokemusta silmälaseista pienellä lapsella? Vai tunnetteko jonkun? Miten ilmeni? Miten meni alussa silmälasien kanssa? Entäs miten nyt?


4 kommenttia:

 1. Voi Sara-pieni!!!!! <3
  Mulla ei ole lähipiirissä ketään noin pikkuista kellä olis lasit.. Voin kyllä kuvitella että varmasti on hankalaa saada ton ikäistä niitä pitämään! Voi hitsit sentään!!:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Toivon että helpottaa hänen oloa niin hyvin että suostuu pitämään :)

   Poista
 2. Ei oo kokemusta silmälaseista tmv, mut sen halusin vaan sanoo että apua, miten suloinen pikkuneiti tossa kuvassa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3