27.3.2015

Ilman vaippaa

Jep, Meidän Julia on jättänyt vaipat kokonaan. Päivävaippa lähti kesällä kun ikää oli vähän päälle 2v.
Alussa tuli pissat housuun mutta aika nopeasti oppi käyttää pottaa. Yks takapakki tuli kans, mutta meni ohi viikossa. Alussa käytettiin myös vaippaa jos autolla mentiin esim hesaan. Mutta jätettii se kk päästä pois. Nyt noin kuukausi sitten jätettiin yövaippa pois, pari ekaa yötä meni hyvin eikä pissa tullu, sitten alkoi yhtäkkiä tulemaan taas, noin viikon kesti että pissas joka yö allensa. Nyt siis sitten sen jälkeen ei mitään. Eli Julia ei käytä vaippaa ollenkaan enään. Meidän iso tyttö.
Julia ei myöskään herää yöllä vessaan vaan nukkuu koko yön ja heti aamulla kun herää niin menee potalle. Julia pärjää hyvin vessassa pissalla yksin, osaa pyyhkiä ja heittää paperin vessanpönttöön. Me sitten tyhjennämme pissan potasta pönttöön. Kakan kanssa me autetaan kun pyyhkitään että varmasti ei jää kakkaa pyllyyn. Hän siis aina huutaa sitten kun on valmis :).
Ja jos Julialle iskee pissahätä autossa, niin hän osaa odottaa että ollaan perillä ja hän pääsee vessaan, ilman vahinkoja. Alussa oli vaikeeta, kun talvella joutu tienvieree pysähtyy ja haalari alas että pääsi pissaamaan, kun ei vielä oikein osannu pidättää.

Nyt voin siis sanoa että ekasta vauvasta on tullut iso tyttö <3 Ei ole mitään vauvajuttuja enää jäljellä.11 kommenttia:

 1. Hyvä Julia :)

  Simolta jätettiin päivävaippa pois ns. kerrasta joskus kesän lopulla. Meni pari viikkoa niin ei enää pissannut yövaippaankaan. Nyt pissaa enää joskus jos on kipeenä, mut en muista et olis pitkiin aikoihin tullu vahinkoja. Fridaa en oo jaksanu potattaa vielä, mut päiväkodissa sitä vissiin harjottelee. Semmonen pottatarra mihin tuli pissan jälkeen possun kuva oli the juttu, millä potasta innostui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho simohan oppi nopeesti. Julia teki nyt ennenku otettii yövaippa pois sillee että heti ku sai vaipan päälle illalla niin innoissaa heti teki pissat siihen ja sano "jee pissat tuli vaippaan" eli pissas tatkoituksella. Eli oli vaan pakko ottaa pois ja hyvin meni onneks. Enmö mäkää oo saraa potalle laittanu viel.njoskus kokeilu mut ei se pysy siinä. Katon sitten kesällä tai sitte vast ens kesänä. Sara ei osaa vielä ees kertoa kun tulee pissa tai kakka

   Poista
  2. Oho simohan oppi nopeesti. Julia teki nyt ennenku otettii yövaippa pois sillee että heti ku sai vaipan päälle illalla niin innoissaa heti teki pissat siihen ja sano "jee pissat tuli vaippaan" eli pissas tatkoituksella. Eli oli vaan pakko ottaa pois ja hyvin meni onneks. Enmö mäkää oo saraa potalle laittanu viel.njoskus kokeilu mut ei se pysy siinä. Katon sitten kesällä tai sitte vast ens kesänä. Sara ei osaa vielä ees kertoa kun tulee pissa tai kakka

   Poista
 2. Helt seriöst, funderar du alls på va du skriver?! Sku min mamma ha skrivi på internet hur ja pissar o när ja pissar o att de blir skit i reven när ja tårkar, sku ja aldri fölåta henne, de angår väl ingen de. Samma gäller allt du skriver, underlit att du int lägger ut bilder på hur myky skit de kom på pappre när du torka. järki hoi, älä jätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nemen herregud, dehär e ju helt normala saker som alla barn går igenom. Inget man behöver skämmas för. O inget onormalt. Vad annat har ja skrivit som är så underlit nudå?

   Poista
  2. Vittu va din mamma får skämmas fö dej när du måst vittuilla anonymt till andra ;) hahaha, du e helt salee nån som "känner" Diana.

   Poista
  3. Alltså va, viken kommentar!! De e ju helt normala barnjuttur de som Diana skrev.. Och ja tyckt de va rikit bra skrivet för ja har själv ett barn som ska läras att va utan blöja o ha fundera hur de ha gått för andra.. Julia e ju dukti som går själv ti pottan o kan torka sig och ropar när hon behöver hjälp :) du som skrev första kommentaren har säkert int barn själv!?
   -Helena

   Poista
  4. Nå den där första anonyma låter som nån nolo 15 åring :D

   Poista
 3. De e nog bara sorligt. Vuxna mänskor.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorligt här e de att du anonymt ska skriva dina kommentarer. Täcks du inga stå för va du säger som dig sj?

   Poista
  2. Sorligt här e de att du anonymt ska skriva dina kommentarer. Täcks du inga stå för va du säger som dig sj?

   Poista

Kiitos kommentista <3