2.7.2014

Uhma/Mustasukkaisuus

Tänään meillä paistoi ihana aurinko Porvoossa ja ulos pysty menee kesävaatteilla <3 Jeee.
Ja luin kans netistä että ens viikosta lähtien on tulossa se Kesä mitä kaikki ollaan odotettu.
Vihdoinkin!


Ajattelin tulla siis kertomaan teille Julian uhmasta, joka on jotain aivan kauheeta!!
Ja sillä taitaa samaan aikaan olla joku mustasukkaisuus Saraa kohtaan, vaikka molemmat tytöt saa yhtä paljon huomiota jos Julia ei nyt saa enemmän? Sarahan viihtyy tosi hyvin lattialla kauan yksikseen lelujensa kanssa. Julia ei viihdy 10 minuuttia kauempaa yksin.
Sit alkaa lyöminen, nipistely jne jos ei heti saa mitä haluaa. Ja vaikka keksittäis mitä niin mikään ei kelpaa 10 minuutin jälkeen. Sitten pitäis taas olla keksimässä jtn uutta.
Ollaan piirretty, maalattu, puhallettu saippuakuplia, luettu jne jne jne...
Eilen illalla laitoin hänet katsomaan muumeja youtubesta, siitä hän tykkäs ja jaksoi katsoa jakson melkein loppuun asti (20min). Haisuli on lemppari ! :)


Julian uhma/Mustasukkasuus sisältää paljon Saran kiusaamista, tuhat kertaa päivässä Julia heittää Saran lelulaatikon Saran päälle, ja sit Sara huutaa, ja minä suutun Julialle ja hän joutuu jäähylle, silti hän tekee sen uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. En ymmärrä!

Tänä aamuna kun nousin ylös niin Julia oli löytäny Kakaopurkin ja kakaota oli ympäri kämppää -.- .


Julia myös repii kaikki lelut Saran käsistä, Kokoajan !
Kokoajan saa olla komentamassa Juliaa jne.
Oon sanonu Julialle että saa kiusata Saraa vasta sitten kun Sara osaa antaa takas :D.

Että täällä alkaa olla hermot aika kireellä Julian juttujen takia. Pliis kesä tuu jo, et voidaan olla enemmän ulkona. Äitini toi kyllä tänään Julialle ihanan tähtisadetakin, niin voidaan me mennä ulos hyppii lätäköihin nyt kun ei kaikki vaatteet kastu :D.


Saran uusi tyyli istua :D

Odotan viikonloppua kun kuuta nousevaa että meitä on täällä kaksi katsomassa noitten perään :D Tai no siis Julian. Hyvä kun voin nyt lähteä vessaan ilman että Julia on heti pahoinpitelemässä Saraa :/.
Sanokaa että tämä on vain joku vaihe ja menee kohta ohi.
Tai sit Sara saa luvan kehittyä nopeammin isoksi että voi antaa takas :D.

- Diana

4 kommenttia:

 1. Int ska man lära barn ti ge tibaks...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näää :) ta de nu int så kirjaimellisesti ! ;)

   Poista
 2. Se tosiaan on vaihe, joka ensiksi helpottaa ja jossain vaiheessa menee ohi. Koita jaksaa.

  Mietin just, että mitäköhän itse ollaan tehty vastaavissa tilanteissa. Tietysti kielletään, koitetaan pysyä mahdollisimman rauhallisina, vaikka saahan sitä suutahtaakin. Silloin lapsi huomaa, että nyt on tietty raja ylitetty.

  Jäähypenkki on Maalistytön kanssa käytössä, ainakin hän pyrkii välttämättään sitä. Jos jompikumpi tytöistä heittelee leluja, kielletään ensin. Toisella kerralla varoitetaan, että seuraavaksi sitten tuo lelu lähtee pois, jos sitä vielä heitellään. Kolmannella kerralla se lelu tosiaan lähtee hyllyn tms. päälle, lapsen ulottumattomiin, ja se annetaan sitten kun annetaan.

  Ollaan koitettu käyttää myös porkkanoita. Käydään nyt kiltisti suihkussa, niin voidaan mennä sitten myöhemmin sinne puistoon tms. Tai että syöpäs nyt reippaasti, niin luen sitten teille sadun. Meillä nuo toimii yleensä.

  Olen koittanut myös pukea sanoiksi lapsen tunteita. Tyyliin, sua nyt varmasti harmittaa, että pitäisi mennä nukkumaan, mutta... ja sitä rataa. Ainakin lapsi on oppinut nimeämään tunteitaan ja kertomaan niistä, jolloin hän purkaa niitä usein sanallisestikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Meillä kans "porkkanat" käytössä, usein toimii.

   Poista

Kiitos kommentista <3