2.7.2014

Kuivaksi

Meillä opetellaan kuivaksi. Eli yritämme päästä eroon vaipasta, tai ainaki päivävaipasta.
Julia on niin paljon kun mahdollista ilman vaippaa kotona, muistuttelen kokoajan potasta ja kysyn pissahädästä. Julialla menee koht hermo kun äiti ei mistään muusta puhukkaan :D.
Joka päivä on tullu vahinkoja housuihin, mutta siitähän se lähtee? :)

Joskus Julia ei ehdi potalle asti ja joskus juoksee kun hullu hyeena potalle :D.
Pottaa pidetään joko vessassa tai olohuoneessa.
Aluksi Julia halus vaipan päälle eikä alushousuja. Että siinä oli aika vaikeeta. Mutta nyt yleensä jo suostuu käyttää alushousuja.
Nyt on sitten vaan se että jos Julialla on vaippa ja sinne on tullu yhdet pissat niin hän haluaa heti pois sen ja uuden. Jos olemme esim jossain.

MUTTA Kyllä me tämän kesän jälkeen ollaan päiväkuivia ;)

Miten muilla menny nämä harjoittelut?

- Diana

4 kommenttia:

 1. Maalistytön kanssa otettiin potta aluksi ihan vain sellaiseen käyttöön, että kävi istuskelemassa siellä vaikkei mitään tullutkaan. Jos jotain sattui tulemaan, tyttöä kehuttiin. Jos taas ei tullut, sanottiin että ei se mitään. Jos sattui käymään vahinko, siitä ei tehty numeroa, sanottiin taas vain että ei se mitään, ja ohjattiin potalle ja kerrottiin että koita tähdätä ensi kerralla tuonne.

  Ikätovereiden kannustamana se potalla käynti alkoi kai sitten luistaa. Yövaipan kanssa meni pidempään, koska tyttö katsoi mallia Kesäheinästä ja ajatteli siten itsekin tarvivansa yövaippaa. Kai hän vähän aluksi arastelikin ilman vaippaa nukkumista, kun kerran sanoi, ettei uskalla. Mutta me päätettiin, että nyt on uskallettava. Ei siis mitenkään pakotettu, mutta kerrottiin vain että hyvin menee, nukut nyt ilman vaippaa, vuorattiin sänky ns. pissalakanalla (ei sitä muovifroteeta vaan joku anopin ostaa systeemi, mikä laitetaan aluslakanan alle ja josta se pissa ei vain pääse läpi millään) ja koska hyvin meni, niin siitä se lähti. Ja eräänä päivänä tyttö ilmoitti alkavansa käydä pöntöllä...

  Kesäheinän kanssa pitäisi myös alkaa pottailua harjoitella aktiivisesti, mutta ei kai auta muu kuin näpätä vaipat pois.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan kesti sitten että oppi menemään potalle? Meillä on tänään on ollut todella huono päivä potan kanssa, ihan kun olis tahallaan pissannu housuihin. :/ Mutta ei se mitään. Jatketaan harjoittelua silti. :)
   Yövaipasta me ei ihan heti luovuta... Aamulla vaippa on todella märkä

   Poista
 2. Mie käytin Ellenin kans palkinto-systeemiä. Eli aina pissan jälkeen karkkia (xylitolipastilli) ja isomman jälkeen sai aina jonku vähän isomman palkinnon, koska Se oli vaikeampi saaha pottaan ja tuli yleensä sit ku yövaippa laitettiin päälle.. Alussa tarkkailin kelloa että kuin tiheään pissaa, niin sitten parin tunnin välein muistuttelin että pissalla Pitäs käyä.. Meillä meni tuo tosi nopeasti, kuukausi ja Ellen oli täysin vaipaton! Enää käytetään vaippaa vain pidemmillä automatkoilla ja kauppareissuilla, eli tilanteissa joissa ei pääse heti pissalle ko ois tarve :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän meni hyvin :) Pitää kokoajan treenailla täällä vaan. Mäki voisin ottaa noi xylitolipastillit käyttöön ;)

   Poista

Kiitos kommentista <3