2.3.2016

Saran ihotautilääkäriaika

Olen pahoillani etten tullut maanantaina kertomaan Saran lääkäriajasta enkä vielä eilenkään. Mutta nyt tulin!
Käytiin siis maanantaina heti aamusta Helsingin ihotautilääkärillä. Hän katseli Saran patteja ja tunnusteli niitä. Pyysi vielä toisenkin lääkärin katsomaan niitä. Kumpikaan ei osannut sanoa mitä ovat. Päättivät yhdessä että lähettävät meidät toiselle lääkärille, kysyin että nyt hetikö? Ei kuulemma. Laittaa lähetteen ja aika tulee kotiin. Jäin suu auki siihen ja kysyin että tultiinko me tänne asti Porvoosta tämän takia?! Kattovat nopeasti ja totevat etteivät hekään tiedä ja kotiin takas. Jos eivät kohta ala tutkimaan kunnolla niin en tiedä mitä teen. Tämä lääkäri sanoi että patit eivät ole ihossa kiinni eli ei kuulu hänelle tehdä niille mitään. Ei voinnu ottaa koepalaa koska ei tiedä mitä siitä tapahtuu, pitää eka ultrata jne... Nyt mietin vaan että miksi Saralta on ultrattu mahaa ja kuvattu keuhkoja... Miksi ei olla voitu suoraan ultrata patteja?


Löydettiin Saran lasit muutama päivä sitten ja on käyttäny niitä kokoajan siitä lähtien. Kävi mielessä josko Saran päänsäryt olisi johtuneet siitä että ei oo käyttäny lasei, mutta samat oireet edelleen jatkuu. Eilen Sara koki ensimmäisen kauhukohtauksen. Ja vaikka rauhoittui siitä ja alkoi taas reagoimaan muhun niin itku jatkui.. Ja oli heränny kerran ennen sitäkin itkemään ja huutamaan. Niinku joka ilta. Sara-pikkunen myös ihan flunssanen ja eilen iltapäivällä hänelle nousi kuume kans.

Valittaa edelleen mahakipuu ja nyt sanonu usein että jalkoihin sattuu. En voi tietää että onko oikeasti vai ei. Mutta olen alkanu silti ottamaan enemmän tosissaan kaiken mitä hän sanoo. Niin ja valittaa nyt silmässä kipua, siinä hyvässä silmässä. Piti saada uus aika silmälääkäriin tammi-helmikuussa mutta ei ole mitään kuulunu sieltä. Pitää varmaa sinnekkin soittaa.


Julia aloitti eilen päiväkodin kokopäiväisesti, Sara ja William tutustuvat tällä viikolla päiväkotiin, eilen käytiin siellä, ja menihän se jotenkuten, vähän itkua molemmilta pari kertaa. Tänään oltais menty kans mutta Saralla tuo kuume.  Luultavasti olen vapaa vielä koko ensi viikko niin on aikaa tutustua päiväkotiin. Jos nyt ei tuu et joku olis kipee ja otan vuoron vastaan.


Sara pääs isinkaa kuorma-auton kyytiin ja sehän vasta hauskaa olikin :).
Soitin tänään Porvoon Sairaalaan ja kysyi josko sihteeri näkee että onko Saralle varattu jo joku aika. Ei ollut. Ja magneettikuvaus odottaa että joku Porvoon Sairaalasta varaa siihen ajan. Hän lupasi tehdä sen tänään ja soittaa mulle ajasta sitten. Mietin vaan että jos se aika ollut kiinni vaan siitä että joku sieltä pitää se varata, niin miksi ihmeessä sitä ei ole tehty?????
8 kommenttia:

 1. Voi kurja. :/ Ikävää että tuo nyt vaan venyy ja venyy. Varmasti ikävä elää tuossa epätietoisuudessa. Toivotaan että asiat etenee pian pikavauhtia eteenpäin. Tsemppiä.♥

  VastaaPoista
 2. Tylsää kyllä että tän asian kanssa ei nyt kiirehditä...magneettikuvauksiin pitäis päästä saman tien ja osaavalle lääkärille myös. Voi Sara-reppanaa, toivottavasti kaikkeen löytyy joku "ei niin vakava"-selitys :( Muista kertoa sairaalaan nuo jutut mitä Sara valittaa, että ottavat tosissaan sen että Sara ei ole tällähetkellä täysin kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki luullu että magneettikuvaan pääsisi nopeammin. Maanantaina saadaa tietää aika siihen. Luulis että tutkisivat nopeammin kun lapsi kyseessä ja joka ei voi hyvin.

   Poista
 3. Tosi kivoja noi täysin turhat käynnit!!!!:( en tajua.. Voi pientä Saraparkaa:(

  VastaaPoista
 4. Eksyin blogiisi sattumalta ja on ihan pakko kommentoida. Tosi kurja tilanne teillä ja etenkin pikku-neidillä! Nuo jalkakivut pomppasivat silmääni, kannattaa kertoa niistä heti lääkärille. Kyseessä voi olla esimerkiksi luukivut, mutta toki voi olla mikä tahansa "tavallinen" muukin selitys, esim. kasvukivut. Luukivut ovat yleensä vain merkki pahemmasta, en halua pelotella mutta pointtini on se, että lääkäreiden on pistettävä vauhtia ja se vaatii melkoista kovistelua ilmeisesti (tuttua). Lastenosastolla työskennellessäni olen huomannut että lapset reagoivat yleesä mahallaan, joten sen pitäisi olla jo lääkäreille selvä merkki että lapsi ei ole kunnossa, samoin myös patit. Lisäksi noin nuoren lapsen ei kuuluisi kärsiä vielä pääkivuista. Teidän tilanne kuulostaa siltä, että sinulta vaaditaan todella leijonaemoutta ja kohta lankojen läpi menemistä. Mikähän siinä on niin vaikea ymmärtää, että asiat on vain tutkittava pikimmiten. Äiti lapsensa parhaiten tuntee. Tsemppiä teille! <3 T: eräs sairaanhoitaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä ihmetyttää tuo että kestää ja kestää kokoajan eikä kukaa tiedä mitään, ymmärrän etteivät tiedä mikä on, mutta mielummin sitte tutkivat kun että lähettävät toiselle lääkärille joka sitten tuumaa samaa ettei tiedä. Nyt saatiin aika kuun loppuun taas yhdelle lääkärille joka aikoo katsoa patteja, toivottavasti sitten myös tekee jtn muutakin, esim ultraa tai jtn edes!
   Kiitos todella paljon sinun kommenttistasi :)

   Poista

Kiitos kommentista <3