28.10.2015

Kellojen siirtäminen

Kuten monessa muussakin perheessä niin kellojen siirtäminen vaikutti myös meidän perheeseen ja negatiivisesti jos multa kysytään. Tytöt heräsivät ennen 7-8 aikaan ja nyt heräävät puol 6 aikaan. Tai näin mä ainaki luulin kunnes kysyin mieheltä tänään että olivatko tytöt hereillä kun hän lähti töihin 5 aikaan, kuulemma olivat! Eli ovat varmasti jo siitä asti olleet hereillä. En ymmärrä! Maanantainahan nuo heräs jo 3:30 ja ti ja ke ne ovat herättäneet mut 5:30. Tänään kertoivat dagiksesta että Julia oli nukkunu tosi kauan ja heränny viimeisenä - Ei ihme jos herää niin aikasin. 


Ennen kellojen siirtelyä tytöt nukkuivat hyvin, menivät nukkumaan 19 ja heräsivät 7-8. Nyt ovat kans menneet 19 nukkumaan, mutta silti heräävät 5 jälkeen. Tänään kokeiltii että laitettiin ne vasta äsken nukkumaan eli vähän ennen 20. Oli sellasta väsyitkupotkuraivareita 18-> Koska olivat tietenki väsyneitä kun ovat nousseet aikasin. Saa nähä monelta heräävät huomenna. Jos edelleen sama meno, niin puhuttiin miehenkaa että viikonloppuna valvotetaan vielä kauemmin että saatais jonkunlainen normirytmi takas.


Mä itse en osaa mennä aikasin nukkumaan vaan vasta 23-24 aikaan, eli voitte kuvitella miten väsyny olen silloin 5 jälkeen. Ja sitten meidän perheeseen iski viel flunssakin tän väsymyksen päälle. Minä herään aamuisin kurkku kipeenä ja nenä valuu ja yskin. Saralla kamala yskä ja nuha ja William rohisee ja yskii. Williamille sain jälkitarkastusajan korville ensi tiistaiksi. Eli ainoat terveet on mies ja Julia. Onneks Julia vielä niin pääsee dagikseen niin saan minäkin levätä kun pienemmät nukkuu päikkäreitä. Julia kun ei kotona nuku päikkäreitä.


William on ollut tosi itkuinen ja väsynyt koko päivän kun hänkin heräsi tänään 5:30, hän on ainoo lapsista joka on nukkunu kelloista riippumatta puoli 8.
Jos mä saisin päättää niin kieltäisin kellojen siirtämistä mihinkään suuntaan ikinä enään. Mietin jopa jo että en siirtäisi niitä itse enää jatkossa ja eläisin omaa elämääni oman kelloni mukaan :D.

Mutta luulen toki että tyttöjen heräilyyn liittyy myös se että Sara siirrettiin isojen tyttöjen sänkyyn lauantaina. Saanko laittaa takas pinnikseen? Saanko?!


8 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Meillä meni kans rytmit ihan pehvalleen nyt kun kelloja siirrettiin.. 4.30-5.00 herätyksiä!! Tosin tänä aamuna sain uudelleen nukahtamaan hetken "taisteluiden" jälkeen :D Onneksi!
  Toivottavasti pian helpottaa teilläkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sait :) Mä en saa. ja tänää heräsivät 2:37 enkä saannu takas nukkumaan, kokoajan nousivat ylös leikkimään kun itse menimme mieheni kanssa takas nukkumaan.

   Poista
 2. Meilläkin taitaa Noelilla olla sisäinen kello joka sen herättää joka aamu samaan aikaan. Ennen heräs aina klo 8 mutta kellojen siirron jälkeen ensin herättiin klo 7 mutta tänään herääminen aikaistui jo 6:30.. Eihän tuo tavallaan aikaisin ole, mutta jos saataisiin kotona ollessa nukkua 8 asti niin mielellään nukkuisin mahdollisimman pitkään :) Sitä ehtii heräillä vielä ajoissa kun alkaa työt yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo on silti aikaista kun mihin on tottunu :/ Mutta jos tytöt tästä lähtien heräävät 5:30 niin lupaan etten ikinä enää valita koska tänään heräsivät 2:37 -.- Eivätkä nukahtaneet millää uudelleen. Kokoajan heräsin kun taas leikkivät läpi koko yön.. :/

   Poista
  2. Joo kyllä tuo keskiyö on jo liian aikaista heräämistä, luulisi että nukuttaa pitkän päivän jälkeen enempi eikä heräilisi noin aikaisin :/ hiton kellojen siirtot kun sekoittaa lapset täysin :D

   Poista
  3. Niin luulisi. Toivotaan että kaikkien lapset alkaa pian nukkumaan kun ennen :)

   Poista
 3. Nyt kovasti jaksamista ja tsemppiä, toivon mukaan pian helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään heräsivät 6!!!!! Jeee! MUTTA tällä kertaa William heräsi koko yön. Raukka on ihan tukossa <3

   Poista

Kiitos kommentista <3