18.3.2014

Sara 5kk

5kk tulee täyteen vasta ylihuomenna, mutta teen tämän jo nyt koska tänään käytiin 5kk neuvolassa.

(Suluissa 4kk mitat)
6905g (7050g)
61cm (59cm)

Neuvolantäti sanoi että paino tuolleen siksi että 4kk neuvolassa ne mittasivat hänen painoa vaipan kanssa ja tänään 5kk neuvolassa ilman.

"Ollut yskä nyt viikon, ei kuumetta. Syö hyvin. Hymyilee ja jokeltelee. Jalat tukevat kun "seisoo". Sai rokotteet."

Rokotteet itkettivät vain hetken. Ja kotona on ehtinyt olla jo vähän kiukkuinen. Muuten kaikki kunnossa tytön kanssa.Ruokailu
Aloimme maistamaan kiinteitä vähän ennen 4kk ikää. Kesti tosi kauan ennenkun Sara ymmärsi miten syödä lusikalla. Nyt se kuitenki jo sujuu ja Sara rakastaa ruokaa, Lemppari tähän asti on porkkana/peruna.
Ja hedelmät on tietenkin parasta. Sara on maistanu: kukkakaalia, porkkanaa, perunaa, maissia, päärynää, aprikoosia, persikkaa ja riisipuuroa. Ruoan kanssa Sara on saannut myös maistaa vettä. Muutoin juo maitoa 160ml n. 3-4h välein. Yöllä herää 1-2 krt juomaan maitoa.
Pikkuhiljaa aletaan ottaa liha, kana ja kala mukaan ruokavalioon :). Luulen että Sara tulee tykkäämään.
Tällä hetkellä Sara syö 2-3 krt päivässä ja pikkuhiljaa lisään aterioita että söisi 4-5krt. Ainaki 4, että olisi aamupala, lounas,päivällinen ja iltapala.


Nukkuminen
Sara menee illalla nukkumaan 19-20 aikaan. Ja ensimmäisen kerran herää yleensä 1-2aikaan (Joskus yllättää ja nukkuu 4). Juo maitoa ja jatkaa heti nukkumista. Ja seuraavan kerran herää 6-7/8. Jos herää 6 aikaan, lasken sen yösyötöks koska jatkaa vielä yöunia sillon. Aamulla sitten herää 7-8 aikaan. 
Ekoille päikkäreille menee 10 aikoihin, jolloin laitan ulos parvekkeelle vaunuihin. Hän nukkuu noin tunnin. 
Isosisko menee 12 aikaa päikkäreille, ja sillon Sara myös nukahtaa ja nukkuu yhtä kauan kun sisko, eli 1-2,5h. Eli niin kauan kun on hiljaista :D. Sitten ottaa vielä iltapäivällä jonkun tunnin päikkärit. Eli nukkuu noin 3 päikkärit päivässä. Välissä voi torkahtaa hetkeks sitteriin. Mutta nukkuu siis aika huonosti koska tässä talossa ei ole koskaan hiljaista kun Julia on hereillä.Kehittyminen
Sara on mielestäni kehittyny tosi hyvin. Osaa ottaa leluista kiinni ite ja tarttuu kyllä kaikkeen. Viihtyy kans tosi hyvin lattialla ja on jo aika kauan kääntyny molemmille kyljilleen, TÄNÄÄN ekaa kertaa meni melkein mahalleen, mutta käsi jäi alle eikä päässy, mutta siis tänään ekaa kertaa näytti kiinnostusta siihen.
Vihtyy paremmin selälteen kun mahalteen. 
Sitteristä voi olla yritystä päästä istumaasentoon, koska yrittää puskea itteensä ylös :D. Istuu todella hyvin bumbossa, syöttötuolissa, sylissä ja lattialla silleen että tukee, välillä kokeilen että miten sujuu lattialla istuminen tuetta, ja joskus on pysyny siinä pari sekunttia.

Tässä tästä päivästä kun yrittää päästä ympäri ;)

Syöttötuolissa

Lattialla, tässä mun jalat vähän tukee.

 Leikit
Sara nyt ei leiki vielä, mutta hänen mielestä on hauskaa kun tekee hassuja ääniä hänelle. Tykkään myös siitä kun leikitään että hän "lentää". Tai kun "heittää" ilmaan.
Leluista on myös TOSI kiinnostunut, pitelee kädessä, tutkii, maistaa ja heiluttelee.
Tykkää myös siitä kun saa läheltä seurata isosiskon leikkejä. Ja peilikuva on kans paras :).

Muuta
Sara ei usein itke/huuda, useimmiten on iloinen ja rauhallinen, itkee joskus nälkää ja väsymystä.
2 kertaa tähän asti on vierastanu, mutta ei pahemmin, ja on menny aika nopeasti ohi kun on saannut rauhassa katsella :).
Sara käyttää tuttia ja on käyttäny alusta asti, tai alussa kun imetin niin ei sitä tarvinny yhtä paljon kun nyt.Sara käyttää tällä hetkellä vaippakokoa 4.
Vaatekoko on 62-68.


- Diana

6 kommenttia:

 1. Kiva blogi sulla, taidan jäädä seurailemaan :)
  Meilläkin neiti kohta 5kk, esikoinen 3v .. kurkkaa blogini: http://homemothersdiary.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Mukava lukea neuvolakuulumisia. Hienosti nuo taidot karttuu ja koko kuulostaa samalta, mitä meidän tytöt on samanikäisinä käyttäneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkään lukea muitten neuvolakuulumisia ja taitoja, niin voi vähän vertailla aina omiin lapsiin :D heh. Ja nyt kun kirjoittaa ylös voi myöhemmin katsoa että miten olikaan :)

   Poista

Kiitos kommentista <3