26.10.2013

Synnytyskertomus

Ällövaroitus!

Sunnuntai aamuyöllä heräsin muutaman kerran epäsäännöllisiin supistuksiin, mutta en reagoinnut niihin. Ja nukahdin aina uudestaan. Oli mun vuoro saada nukkua aamulla pitkään. Heräsin kuitenki jo 8 kun supistukset alko sen verran tuntua jo. Nousin ylös ja tulin sohvalle istumaan, ja kerroin miehelle et on nyt tullu kipeitä supistuksia.

9 aikaan aloin kellottamaan niitä, ja sillon niitä tuli 3-7min välein. Ja alkoi olemaan kipeitä.
10 aikaa menin suihkuun, mut sekään ei vienny supistuksia pois.
11 aikaa sanoin miehelle et nyt soittaa äidilleen et tuodaan esikoinen sinne kun haluan lähteä sairaalaan kun supistukset edelleen vaan jatkuu 3-7min välein.

12 aikaa oltiin anoppilassa, soitin synnärille, ja pyysivät tulla näytille.

13 aikaa pääsin käyrille. supistuksia piirtyi n.5 min välein. Sitten kätilö tuli kysymään että liikkuuko vauva ollenkaa, ja tuli mieleeni ettei ole liikkunu ollenkaan. Kätilö soitti jollekkin joka päätti et tekee ultran että kaikki ok, sain mehua ja jouduin olee käyrällä pitkään, mut mehu auttoi ja vauva rupesi liikkumaan, eli ei tarvinnutkaan ultrata.

Käyrän jälkeen kätilö tarkasti tilanteen ja olin VAIN 1,5cm auki.. Olin varma että lähettävät mut kotiin.

Käyrän jälkeen meidät pistettiin ulos kävelemään, se oli kauheeta, 5 askelta ja meinasin kuolla supistukseen, nojasin mieheeni.. jatkoimme matkaa ja päästiin oikeesti aina vaan n. 5 askelta ja supistus :D. KEsti kauan kävellä sairaala alueen ympäri :D.

Tultiin takas sairaalalle, ne sanoivat että ruokailuaika on klo 16, mut enmä halunnu siellä syödä kun eihä mies saa siellä ruokaa, pyydettii lupa että saadaanko mennä muualle syömään. ja saatiin lupa, kätilö vaan tarkasti että en oo auennu enempää, en ollu!

Mentiin mäkkiin syömään. Ja oli tuskaa istua autossa, kun istuminen supistuksen aikana oli kauheeta.
Sitten tultiin takas sairaalalle, ja mut pistettiin taas käyrään, makuasentokaan ei todellakaan ollu herkkua supistuksen aikana.. itkin kivusta supistuksen aikana. ne sattui niin!

16 aikaa katto tilanteen taas ja olin 5 cm auki. Sillon kysyi että haluanko epin, en halunnu viellä, halusin ilokaasua. Kätilö meni valmistamaan salin ja mentiin sitten sinne, sinne ku päästiin niin halusin epin heti :D.

Klo oli vähän ennen 18 ja olin jo 7cm auki

Kätilö valmisteli mut epiä varten ja sitten tulikin jo anestesialääkäri. Sain epin, ja samalla kun oli sen antanu, tuntui et paskat lens multa. Pelästyin! Mut sitten tajusin että vedet meni. Eli JESS, nyt tiedän miltä tuntuu kun vedet meni, se tuntui oudolta. :D
Ei menny kauaa, niin epi alkoi auttamaan. Olin taivaassa! (Esikoisen kanssa se ei auttanu).
Toinen kätilö kokoajan kysy multa että tuntuuko kun olis kakkoshätä jo, ei tuntunu!

Epi vaikutti vain tunnin. Kätilöt lähti kahville ja mies soittamaan pomolleen että ei tule huomenna töihin.
Alkoi sattumaan niin paljon että meinasin taas kuolla.

Mies tuli takas, ja käskin hänen hakea kätilöt takas. He tulivat, ja yhtäkkiä mulle tuli se fiilis et ois kakkahätä, kätilö käski mun mennä makuulle, toinen katto et jaha, 10cm auki :D ja kello oli siis 19:20.

Aloin ponnistamaan, sattui!!!!! Ja tunsin miten supistus loppu just kun tytön pää oli puoliks ulkona. sekin sattui. tuntui kun reikä ois ollu maailman isoin. Seuraava supistus tuli  melkeen heti perään ja ponnistin tytön ulos. Ponnistusvaihe kesti vain 5min.

Istukkakin tuli tosi hienosti ulos melkein heti.

Ja sain vain yhden tikin.

Nyt olin maailman onnellisin äiti kahdelle prinsessalle.

Istukankin synnytin tosi hienosti ulos ja saimme miehen kanssa nähdä sen

Tyttö pestiin ja tunti sen jälkeen sain imettää hänet ensimmäisen kerran ja se meni aika hyvin.

Tyttö oli ihan kopio Juliasta kun hän oli vastasyntynyt.

Vasta tunti syntymän jälkeen katottiin paino ja pituus.

3200g ja 47cm


Isä, äiti ja vastasynytys prinsessa <3

Ei tykänny kun kätilö kuivas :(

Pesulla.

Äidin rinnalla <3

Kuivataan.

Synnytys-iltapala

Rakastuimme tyttöön ensisilmäyksellä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3