6.12.2014

Itsenäisyyspäivä

Me ei sitä koskaan kyllä vietetä mitenkää.
Tänäänkin lounas-aikaan mentiin Abc:eelle syömään, kun ei jaksettu laittaa ruokaa kotona ja sen jälkeen mentiin Metta-tädille kahville, siellä sitten oltiin melkein koko päivän.
Tultiin kotiin ja serkku kävi pikavisiitillä. Että ihan normilauantai meidän perheessä.
Luin tänään facebook ryhmästä keskustelua Linnan Juhlista ja kyllä herätti mun kiinnostusta. Siellä puhuttiin siitä miten sotaveteraaneja EI kutsuttu linnan juhliin, heräsi kysymys että MIKSEI????!
Nehän sinne kuuluu, koska niiden takiahan meillä täällä suomessa vietetään itsenäisyyspäivää.
Mitä hyvää Elastinen tai muut turhat julkkikset on tehny suomen puolesta? Joka olisi siis linnan juhlien kutsun arvosta? Mietinpä vaan...
Ehkä ne kaikki veteraanit eivät pääsisi iän takia juhlimaan, mutta olisi suuri kunnia saada edes se kutsu, koska heidän takia tätä kaikkea juhlitaan! Pisti oikein vihaksi miten tämä suomi toimii tämän asian kanssa...! Turhakkeet pois ja veteraanit sinne juhlimaan vielä kun niitä hengissä on. Sen jälkeen mulle on iha sama miten se juhlitaan. Mutta että nyt tekisimme sen kunnolla heidän takia!
Ps, Tänään tuli lunta <39 kommenttia:

 1. Täälläkin koko päivän satanut lunta. :)

  VastaaPoista
 2. Olihan siellä sotaveteraaneja? Hannes <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tänään iltalehdessä että siel oli joku 101 vuotias :)

   Poista
  2. Ei se ollut ainoa, niitä oli siellä vaikka kuinka paljon:)

   Poista
  3. Huomasin senkin nyt jälkeenpäin :D

   Poista
 3. En ymmärrä tota fb-keskustelua.. Olihan Linnanjuhlissa sotaveteraaneja? :)
  Olen samaa mieltä, että kaikki sotaveteraanit ansaitsisi kutsun noihin juhliin, mutta heitä on joku 30 000, olisi aika mahdotonta kutsua kaikki. Varmasti monet sen verran huonossa kunnossa, etteivät pääsisikään. Olisi kuitenkin kiva, että valtio muistaisi heitä kaikkia jotenkin erityisellä tavalla joka vuosi, ja sen mukaan laittaa vaikka vähemmän kallista tarjottavaa linnanjuhliin.
  Mä ite olin nyt kyllä tosi liikuttunut noista veteraaneista juhlissa, respect <3
  Linnan juhliinhan mun käsittääkseni saa kutsun sellaiset, ketkä on kuluvan vuoden aikana olleet tekemisissä presidenttiparin kanssa jollain tavalla. Tai olleet mukana jossain merkittävässä hyväntekeväisyystoimessa tms, tuoneet kunniaa Suomelle tms. Esimerkiksi se Anna Rukko (meniköhän nimi oikein) joka keräsi rahaa lastensairaalalle, ja menestyneet urheilijat.
  Eivät hekään musta turhia kutsuvieraita ole:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomasin että siellä oli se yks sotaveteraani. <3
   Mutta mehän vietetää itsenäisyyspäivää koska saimme sillon itsenäisyyden ja kiitos menee niille sotaveteraaneille. En ttajuu miten nää urheilijat sun muut liittyy siihen. Linnan juhlia voi niille pitää sitten toisena päivänä :D ja muistaa ja kiittää niitä :D

   Poista
  2. tai että sielä siis oli useampikin sotaveteraani

   Poista

Kiitos kommentista <3