4.5.2015

Uusi sukunimi

Kun menemme mieheni kanssa naimisiin otan hänen sukunimen. Eli siinä on tottumista taas uuten sukunimeen, olen elämäni aikana omistanut 3 eri sukunimeä, Äidin tyttönimi ennenku isyys tunnistettiin, silloin sain isäni sukunimen. Ja kun äiti meni ensimmäisen kerran naimisiin pikkusiaruksien isän kanssa niin sain hänen sukunimen. Sen minkä omistan nyt. Äitini ei ole enään naimisissa kyseisen miehen kanssa ja minusta on jo monta vuotta tuntunu oudolta kantaa sitä sukunimee kun ei äidilläkään enää ole sitä sukunimenään. Mietin monta kertaa ottaa oman isän sukunimen takas, mutta ei ole sitten tullu tehtyä. Tiedän että veljeni miettii ottaa isämme sukunimen takas. Mun ei enään tarvitse kun saan miehen sukunimen. 
Minun mielestä miehen sukunimen kuuluu ottaa. Ja onneks mieheni omistaa hienon sukunimenkin.
Ja muutenki kun lapsilla on miehen sukunimi, saa koko perhe saman sukunimen.

Menee varmasti aikaa tottua uuteen sukunimeen, voin edelleen istua hiljaa odottamassa esim hammaslääkärissä tyttöjen kanssa kun he kutsuvat heitä sukunimellä koska en ole tottunu kuulemaan sitä sukunimeä.

Kortitkin joutuu uusimaan.. Ajokortti, kelakortti, s etukortti, plussakortti, olikohan muita?
Passi pitää hankkia uudella nimellä. En ole viittiny hankkia uutta nyt kun edellinen meni vanhaks. Olisi ollut turhaa kun kuitenki nyt taas joutuis hankkimaan uuden uudella nimellä.

Tänään täytin kummilapun, kun minusta tulee kummi serkkuni vauvalle kesäkuussa, laitoin siihen uuden sukunimen, koska sehän minulla on kesäkuussa, tuntui tosi oudolta.

Uutta nimmariakin pitäis opetella :D Muistan kun ala-asteella aina kirjoitti paperille ylös ihastuksen sukunimen oman nimensä viereen ja kokeili miltä näyttäisi jne, nyt en ole vielä ehtiny edes kokeilla, vaikka on tosi kyseessä :D.

Onko mitään muuta mitä mun kuuluisi tietää sukunimen vaihdoista?
Ja minne kaikkialle se kuuluu kertoa?


2 kommenttia:

 1. Joo, mä en kanssa varmaan alkuun tajua sitten kun mua kutsutaan uudella sukunimelläni.. :D

  Pitää vissiinkin täyttää joku paperi ja viedä se maistraattiin, jotta se tosiaan muuttuu sitten kun on vihitty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh :D

   Pitääkö se lappu hakea itse maistraatista?

   Poista

Kiitos kommentista <3