7.5.2015

Mamma on pipi

Noin kaksi viikkoa sitten mulla alkoi menkat yhtäkkiä vaikka edelliset oli alkaneet kaksi viikkoa ennen näitä, vähän ihmettelin että miten nyt taas, mutta ajattelin että kroppa on vaan sekaisin raskauden ja synnytyksen jälkeen. Muutama päivä menkkojen alkamisen jälkeen mukaan liittyi kauheat menkkakivut, selkä oli tulessa ja luulin että kuolisin. Mulla on ollut menkkakipuja selässä VAIN synnytyksissä. Viime perjantaina pistin miehen hieromaan selkää missä kipu oli ja lauantaina menkkakivut oli poissa, mutta olivat muuttaneet muotoa ja oli erillainen kipu, luulin että mies oli hieronnu jonku lihaksen paskaks. Sunnuntaina mulla nousi yhtäkkiä kuume yli 38. (Minulla ei ole koskaan kuumetta.) Ihmettelin kuumetta kun ei ollu muita oireita, ei flunssaa tai mitään. Ajattelin kuitenki että menee varmaan ohi muutamassa päivässä..


Ruoka ei ole maistunu ja jos oon yrittäny syödä niin on tullut todella huono olo. Alkuviikosta alkoi alavatsa ja kylki kipuilemaan alaselän lisäksi, en kuitenkaa ajatellu että mitään vakavaa olis kyseessä.
Yritin kyllä että mies olis jäänny kotiin Tiistaina auttamaan, koska oli aika raskasta kipujen ja kuumeen kanssa hoitaa lapsia, lääkkeet ei aina vaikuttanu ja oli todella kylmä. Kuume pyöri 37,7-39 asteen välissä. 
Keskiviikkona päätin että nyt on pakko päästä lääkäriin. Aamulla pappi kävi juttelemassa häistä/ristiäisistä ja sen jälkeen mies kävi ostamassa meille uuden auton (<- Noista enemmän toisessa postauksessa) ja minä soitin terveysasemaan ja jätin soittopyynnön, he soittivat sielä takas 13 aikaan ja sain ajan jo samalle päivälle onneks.


Sain odottaa sairaanhoitajalle pääsyä 30min, siellä hän otti minulta virtsakokeen ja pika crp:n (epäilivät virtsatientulehdusta) Tulehdusarvot olivat todella korkealla (160!!!!!! normaali on alle 10.)
Sitten jäin odottamaan lääkärille pääsyä. Hän teki minulle alapäätutkimusta ja totes että minulla on kohtutulehdus. Ja määräsi minulle kahta eri ab-kuuria mitä joudun syömään 2 viikkoa.
Otin sitten eilen iltapäivällä ekat ja yritin syödä, mutta en saannu paljon syötä. Tuli huono olo ja ehkä noin puol tuntii ruokailusta niin oksensin kaiken ulos. Olo oli todella huono.

Myöhään illalla otin sitten seuraavat tabletit mutta otin ne erikseen että sen toisen vasta puol tuntii sen ekan jälkeen. Huono olo niistä taas tuli, mutta pysyivät sisällä, menin sitten nukkumaan.
Heräsin n. tunti sen jälkee että olin nukahtanu kun mies tuli nukkumaan, ja huomasin että olin hiestä LÄPIMÄRKÄ, koko sänky oli. Mitenii vahvat ab:t!! 


Tänään aamulla sitten taas lääkkeet, ja meinasivat kyllä tulla ulos taas mutta sain ne pysymään sisällä. Tuli todella hikinen olo taas. Kivat kaks viikkoo mulla edessä -.-.
Käytiin tänää Hesessä syömässä ja se ruoka jopa pysy sisällä, vaikka huono olo siitä tulikin. Mut jes! Tänään ei ole ollut kun vähän lämpöö ja nyt en usko että sitäkään :)
Elävien kirjoissa siis ollaan!

Laitan tähän loppuun vielä kohtutulehduksen oireet ja paksummalla tekstillä on ne mitkä mulla oli:

alaselkäkipu
alavatsakipu (yleinen oire)
epänormaali vuoto (outo väri, koostumus tai haju) tai verenvuoto
kuume
kylmät väreet
lantiokipu
pahoinvointi
sydämen nopea syke
ummetus
vatsan turvotus
virtsaamiskipu (virtsaamisvaivat)
väsymys
yhdyntäkipu.

Huomenna taas labraan ottamaan verikoe ja katsomme että ovatko tulehdusarvot laskeneet. Ja sano lääkäri kans että jos ei huomiseen mennessä ole oireet helpottaneet niin soittia lääkärille. Onneks ovat nii tietää että lääkkeet auttaa. :)


4 kommenttia:

 1. Ai kauhee, kohtutulehdus! =( Toivottavasti paranet pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mä voin jo paremmin :) Eikä mulla oo ollu se niin pahana, pahin oli kuume

   Poista
 2. Oho luulin että kohtutulehdus tulee heti synnytyksen jälkeen jos on tullakseen tai pari viikkoa viimeistään sen jälkeen. Mulla epäiltiin kättärillä että kohtutulehdusta saattais tulla ja sain onneksi kahdet antibiotit jo heti 2päivää synnytyksestä ennen kummempia oireita, ainoastaan normaalit jälkisupistukset ja huimaus vaivasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä tuleekin tai sitten jonku sukupuolitaudin kautta tai bakteerista, mulla ei sukupuolitautia eikä bakteeria uskoisin, lääkäri vaan sanoi että ehkä se kuitenki jotenki johtu synnytyksestä vaikka siitä onki jo 2.5kk.

   Poista

Kiitos kommentista <3