16.7.2016

Viimeinen lääkärikäynti ennen syöpähoitoja

Eilen meillä oli aika Saran lääkärille, joka siis nyt hoitaa tätä. On kyllä todella hyvä lääkäri ja kertoo asiat suoraan ja niin kun ne on. Ei kiertele yhtään. Pahaltahan se välillä tuntuu saada kuulla totuus, mutta paremmalta silti.

Saralta otetaan ensi viikolla vielä varmuuden vuoksi magneettikuvaus aivoista ja vatsasta että voivat olla varmoja että kasvaimia ei ole siellä. Sitten otetaan PET-testi.

Perjantaina Sara otetaan osastolle ja laitetaa kanyyli minkä kautta kaikki lääkkeet annetaan. 
Ja lauantaina aloitetaan sytostaattihoidot. Eka jakso on pisin ja kestää 10pv, en tiedä millon pääsee kotiin sairaalasta mutta pääsee hoitojaksojen välissä kotiin. Tämä hoito pitäisi kestää n. 7kk. Eli toivon että kaikki menee hyvin.

Lääkäri on kyllä sitä mieltä että Sara selvii ja mahdollisuudet siihen on todella hyvät :).

Kyllä mun on pakko myöntää että pelkään miten tulen reagoimaan hoitojen sivuoireiisii, kuten huonoa oloa, jonka kanssa ruokahalu tulee lähtemään, lääkäri sano että luultavasti joutuvat laittaa letkulla ravintoa saraan. Ja hiustenlähtö. Mua ei haittaa hiustenlähtö ollenkaa, ne kasvaa takas, mutta Sara tulee silloin näyttämään ja olemaan niin sairas että en tiedä miten pidän itseni kasassa hänen luona/kanssa. 

Mutta Saran vahva luonne taistelee kaiken tämän läpi <3

Yritän nauttia jokaisesta hetkestä nyt kun Sara voi vielä hyvin ja jaksaa riehua ja nauraa. Sitten ollaa hetken todella pipi ja sitten voimme taas jatkaa elämää nauraen ja riehuen <3

En tiedä oliko virhe vai ei. Mutta Sara ottaa nykyään kokoajan Williamin tutin jos vaan sen löytää ja menee piiloo. Käytin Williamin tuttia hänellä myös kerran sairaalassa kun yrittivät ottaa niitä verikokeita ja Sara oli aivan loppu itkusta ja huudosta ja kivusta. 
Eli eilen menin kauppaan ja ostin Saralle oman tutin. Siksi oma että koska tulee kuitenkin ottamaan Williamin jatkossakin, niin vältytään vähän edes noista pöpöistä. Ja Sara taitaa tarvia tuttia jaksakseen taistella tämän sairauden läpi. Eli minulle on ihan sama jos joku tulee minulle sanomaan että kohta 3v ei voi käyttää tuttia, meidän 3v käyttää ja me viedää se uudestaan oravalle sitten kun olemme terveitä<3
Tiesittekö että maailmasta löytyy niiiiin ihania ihmisiä, mä hain eilen postista paketin joka oli Saralle.
Sara oli jo nukkumassa kun tulin kotiin niin annoin sen tänään aamulla, Sara avasi innoissaan pakettiaan ja mikä hymy kun näki sisällön. Siellä oli duplolaatikko, Sillä se sitten leikki koko aamun ennenku lähti mummon kanssa korkeasaareen.
Mä luin kortin ja onnenkyyneeleet alkoi valumaan<3 Listaan tähän seuraavaksi ihanat rakkaat bloggaajat jotka halusivat tämän lahjan Saralle antaa.


Kiitos teille ihanille <3


8 kommenttia:

 1. Antoivatko ne sairaalassa ohjeita miten sairaudesta kannattaa kertoa lapselle?Saako siellä yöpyä lapsen kanssa?Sulla on toisetkin lapset, joten siinä on varmaan sumplimista.
  Suomessa on onneksi ihan huippu hoito, kunhan ensin saadaan selvyys mikä on.Miksiköhän kdsti niin kauan saada sairaus selville? Tutti on pieni juttu,...hoitojen välillä pöpöjä pitää varoa,varmaan parempi se oma tutti...

  Tsemppiä kaikille. T ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ole antaneet neuvoja miten kertoa saralle tästä. Saa yöpyä mun mielestä. Kyllä tässä tulee olemaan sumplimista mutta onneks mummi ja mummo kans osallistuu.
   Kedti näin kauan koska halusivat samalla katsoa jos menee ohi itestää niinku lymfooma joskus voi.

   Poista
 2. Turha varmasti tuossa tilanteessa kenenkään tulla valittamaan että Sara syö tuttia. Kyllä mä uskon että Sara selviää tästä taistelijana!

  VastaaPoista
 3. Kauheasti tsemppiä pienelle hoitoihin ja koko perheelle. Rankkaa tulee varmasti olemaan tulevat kuukaudet, mutta uskotaan, että Sara selvii voittajana. Ja jos toinen saa tutista lohtua kaiken tämän keskellä, niin silloin annat. Kyllä sen sitte taas myöhemmin saa pois jätettyä . Kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömän paljon tsemppiä ja voimia teidän koko perheelle ja etenkin pienelle Saralle.♥

  VastaaPoista
 5. Todella, todella paljon voimia ja tsemppiä koko perheelle, sekä erityisesti pienelle taistelijalle.

  VastaaPoista
 6. Hei,

  Kaikkea hyvää, voimaa ja jaksamista teille. Sitten kun teillä ollaaan tervehdytty ja kun olette heittämässä tutteja pois niin voisitteko säästää ne meille ? Tulevat tyttöjen reborn-nukeille muokattavaksi :) yst terv.Vesa ja Siiri

  mailia saa laittaa: lenfuuma@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3