24.7.2016

Ekat päivät sairaalassa

Kirjoitan nyt puhelimella tätä tekstiä, eli voi olla että teksti ja kuvat on ihan sekaisin. Illalla pääsen korjailemaan.

Saralla on takana ensimmäiset stytostaasipäivät.
Perjantaina nukutuksessa laitettii katetri rintaan jonka kautta laitetaan lääkkeet sekä otetaan myös siitä verikokeet. Samalla nukutuksessa laitettiin suoraan selkään ekat stytostaatit jonka tehtävä on suojata aivoja.
Lauantaina aloitettii suoneen laittamalla stytostaatteja. Myös kortisoonia. Mitään sivuoireita ei ole vielä ilmenny. Mitä nyt vähän väliä raivoo ja on kylmä minua tai isään kohtaan. Mutta en tiedä johtuuko lääkkeistä vai sairaalasta. Sara on hyvin viihtyny sängyssä nää päivät. Leikkiny ja katsonut tv:eetä. Meidän "adhd" joka ei muuten viihdy paikoillaan. Nyt vaan ei pääse liikkumaan kun on letkuissa kiinni.
Saralla menee suoneen ravintoa kans kokoajan ja vaippaa saa olla kokoajan vaihtamassa. Hoitajatkin vaihtaa öisin 2h välein.
Sara viihtyy täällä hyvin ja tulee hyvin toimeen hoitajien kanssa.

Olemme vuorotellen olleet mieheni kanssa täällä yötä ja ens yöks mies vielä tulee. Mutta sen jälkeen sara joutuu jäämään yksin yöks. Mutta tiedän että pärjää. Ollaa täällä siihen asti että nukahtaa ja sara on nukkunu yönsä läpi eikä ees heränny vaikka ovat vaihtaneet vaippaa.

Saralta otetaan kans 4krt/vuorokausi verikokeita, mutta onneks ne saa otettua kanyylista.

Eilen yöhoitaja sanoi että tänää voi alkaa pahoinvointi kun eilen saannut ekat stytstaatit. Mut ei vielä ainakaan ole mitään :).

Haluan vielä kiittää kaikkia tsempeistä ja viesteistä. Haluan myös kiittää mummoa ja mummia jotka osallistuu lastenhoitoon♡. Ja kaikkia muita jotka tiedän olevan tässä jos sitä tarvitsen♡♡.


12 kommenttia:

 1. Ihana kuumla, että alku on mennyt noin hyvin, sitkeä ja vahva likka!t Ulla

  VastaaPoista
 2. Raivoaminen voi johtua kortisonista, tai ainakin sukulaislapsella johtui kun joutui sitä syömään yhteen tautiin. Ja aina jos tauti uusii ni joutuu syömään kortisonia ni on todella raivoisa lapsi.

  Tsemppiä pikkulikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi olla siitä. Mut tää alko heti nukutuksen jälkee perjantaina. Niin luulen kans että johtuu sairaalasta.

   Poista
 3. Miten Julia on ottanut sen että Sara on sairaalassa? Kaipaako kovasti pikkusiskoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ottanu aika kovasti. Kaipaa pikkusiskoaan ja kysyy kokoajan että missä Sara. Ei halua nukkua yksin huoneessaan :/

   Poista
  2. Onko Julia vielä käynyt sairaalassa?

   Poista
  3. Ei. Sinne ei saa tulla lapsia :/

   Poista
  4. Onks se jonkun infektioriskin tmv takia sillei ettei saa lapset vierailla siellä? Mä muistan ku sisko sairasti syöpää kutakuinkin saman ikäisenä kuin Sara, ni me sisarukset saatiin vierailla siellä. Toki eri sairaaloissa eri käytännöt.

   Poista
  5. Juu on. Aikuiset saa tulla jos on terveitä. Sama pätee kun sara pääsee hoitojen välissä kotiin. Ei saa tulla meille lapsia. Ja aikuiset jos ovat terveitä.

   Poista
  6. Onpa tosi kurjaa ja rankkaa siskoksille! Onko siis ihan omat sisaret kielletty koko hoidon ajaksi? Koska Sara pääsee kotiin käymään? Voimia!💗

   Poista
  7. Jep! On kielletty! Varmaan ens viikon lopussa pääsee kotiin jos vaan kaikki hyvin :)

   Poista
  8. Jep! On kielletty! Varmaan ens viikon lopussa pääsee kotiin jos vaan kaikki hyvin :)

   Poista

Kiitos kommentista <3