9.7.2016

Huonoja uutisia

Torstaina mulle tuli puhelu Lastenklinikalta että Sarasta halutaan ottaa lisää verikokeita, luuydinnestettä ja kokovartalomagneettikuvaus. Saimme ajan heti seuraavalle päivälle.

Perjantaiaamuna tulimme sairaalaan heti kello 8. Sara sai heti sairaalavaatteet päälle ja lähdettiin viemään häntä nukutukseen. Tällä kertaa en päässyt Saran kanssa nukutukseen mukaan. Sara meni paniikkiin kun joutui pois luotani. Tossa vaiheessa mullaki alko valuu kyyneleet. Oli jotenkin niin kauhea tilanne. Sara onneksi nukahti nopeasti. Minulla oli äitini mukana sairaalassa. Menimme takaisin osastolle jossa tapasimme lääkärin. Hän kertoi meille mitä epäilevät ja että mitä tutkivat. 

Kertoi että koepalassa näkyi lymfooma, eivät vaan tienneet miten vakava. halusivat ottaa luuydinnesteestä kokeen että onko kyseessä leukemia. Saimme vastaukset samana päivänä kello 12, ei ollu kyseessä leukemia. ONNEKSI!
Mutta kyseessä kuitenki Lymfooma joka on imusolmukesyöpä. Lääkäri halusi siksi kokovartalomagneetin että näkevät missä kaikkialla on. 
Saraa nukutettiin samana päivänä vielä toisenki kerran magneettikuvaukseen. En päässyt siihenkään nukutukseen mukaan.

Emme saanneet mitään tietota kuvauksesta eilen. Pääsimme kotiin illalla vasta 21 aikoihin. Olimme kaikki väsyneitä ja poikki. Paitsi Sara joka oli niin ylienerginen.

Eli pahin mahdollinen diagnoosi tuli, meidän lapsella on syöpä. Lymfooma.

Ensi viikolla mennään vielä sydänultraan ja samalla otetaan lisää verikokeita ja perjantaina on aika lääkärille, Sillon olemme varmasti viisaampia. 

Eilinen päivä meni sumussa. En oikein itekkää ymmärtäny mitä oikein tapahtu. Sain hyvin unta koska olin niin poikki. Tämä päivä on mennyt herkästi itkien, mutta ollu paljon puuhaa niin ei ole tarvinnu miettiä asiaa. Silti tarvitsisin nyt sen oman ajan jolloin saisin itkeä silmät päästäni.

Sain myös kuulla että mun isän isällä oli tämä sama syöpä. Hän kyllä kuoli siihen myös. 30v sitten.
Nykyään hoidot on parempia ja Lymfoomasta n. 80-90% selviää. Pidämme peukkuja että Sara selvii taistelijana tämän läpi <3.

Löysin myös 3 uutta pattia, yksi naamassa ja kaksi leukaluun kohdalla.
27 kommenttia:

 1. Voih! Tsemppiä kaikille, erityisesti pikku taistelijalle <3

  VastaaPoista
 2. Ei tähän löydy sanoja tänäänkään 😢 Voimia teille hurjasti ❤

  Sari Vauhkonen

  VastaaPoista
 3. Rakkautta ja voimia teidän perheelle. Kovasti olette olleet ajatuksissa :( <3

  VastaaPoista
 4. :'( Mulla on aivan kamala mieli teidän puolesta :(:(
  <3 <3 Rakkautta ja voimia teille <3
  Liisa- Cindderella

  VastaaPoista
 5. Olette mun iltarukouksessa ❤ voimia ja paljon enkeleitä ❤

  VastaaPoista
 6. Voi teitä. Paljon haleja ja suojelusenkelit matkaa turvaamaan ❤️

  VastaaPoista
 7. Kämpa på. Jag håller tummarna.
  Allt gott!!
  Titti

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä ja voimia teidän perheelle! Edessä on varmasti raskas tie läpi hoitojen. Lapset ovat onneksi sopeutuvaisia.

  VastaaPoista
 9. Ei meinaa löytyä sanoja. :( Onneksi kuitenkin nyt vihdoin selvisi mikä pienellä on ja saatte asianmukaista hoitoa. Toivon teidän perheelle paljon voimia ja etenkin pienelle taistelijalle.♥♥

  VastaaPoista
 10. En osaa sanoa mitään, mistä olisi apua, mutta voimia koko perheelle. <3 Erityisesti tälle pienelle taistelijalle.

  VastaaPoista
 11. Voimia taistoon ❤ onko selvi nyt onko minkälaatuinen?

  VastaaPoista
 12. voi ei :o! voimia koko perheelle <3

  VastaaPoista
 13. Voi ei :/ Voimia kovasti koko perheelle ja pienelle taistelijalle <3 uskon että selätätte sen yhdessä!!

  VastaaPoista
 14. Voi kaunis ja reipas Sara <3 voimia, jaksamista ja positiivista mieltä koko perheelle! Olette ajatuksissa!

  VastaaPoista
 15. Ihan kamalaa... en tiedä mitä sanoa. Voimia koko perheelle<3

  VastaaPoista
 16. Hiljaiseksi vetää. :( Voimia ja uskoa selviämiseen suloiselle taistelijalle!

  VastaaPoista
 17. Paljon voimia tulevaan koko perheelle <3

  VastaaPoista
 18. Hirmuisesti voimia teille kaikille! <3

  VastaaPoista
 19. Paljon voimia. Positiivista energiaa ja lämmin halaus. Kaikkea hyvää. Sateenkaaria ja aurinkoisia päiviä. Ihana pieni tyttö.

  VastaaPoista
 20. Paljon voimia ja lämpöä teidän perheelle. Kaikessa kurjuudessa on varmaan kuitenkin helpottavaa, että nyt on jotain mitä hoitaa, jotain mihin tarttua. Toivottavasti kaikki menee parhaalla mahdollisella tavalla, ja onneksi kyseisella sairaudella on noin hyvä ennuste. Tsemppiä pikkuiselle Saralle <3

  VastaaPoista
 21. Oj nej! Styrkekramar Diana o resten av din fina familj <3 Fastän vi aldrig har träffats har jag följt med din blogg (o känner din härliga mamma) o har alltid sett upp till din 'fötterna på jorden' mentalitet, din realistiska o positiva attityd gentemot livet, vardagen o dina nära o kära, o din styrka att orka med allt som händer runt omkring dej. Att ha tre barn under 3 år o vara hemmamamma, fru, vän o dotter samtidigt kräver mer än många har. Jag är så ledsen att Sara insjuknat i cancer. Du är stark o har ett väldigt stödande socialt nätverk, använd det för att sörja, gråta, samla krafter o stöd under denna tunga tid. Jag hoppas verkligen allt går väl för Sara <3

  VastaaPoista
 22. Meillä on samanikäinen pieni tyttö, joten en voi edes kuvitella mitä te käytte läpi ja miltä se tuntuu. Kyyneleet alkoi vaan virtaamaan kuin luin tätä.

  Kaikkea hyvää teille, vaikka se varmasti kuulostaa ihan sananhelinältä tässä vaiheessa. Sara ja koko teidän perhe olette tällaisen teitä tuntemattoman lukijan ajatuksissa. <3 Hän kyllä paranee. <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3