6.7.2013

Rv 25+0

Sikiön paino: 800 g
Sikiön pituus päästä peppun (CRL): 22 cm
Koko pituus: 30 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 23 viikkoa vanha. Silmäripset ilmestyvät luomiin tällä viikolla ja silmät alkavat pian räpytellä. Aivot kasvavat edelleen nopeasti ja pitempiä hiuksia alkaa kasvaa päähän. Sikiö näyttää sopusuhtaiselta pieneltä minivauvalta.
Ennenaikaisesti syntyvällä lapsella on jo suuret mahdollisuudet selviytyä, jos se syntyy nyt ja kaikki apukeinot otetaan käyttöön. Mahdollisuus turvalliseen synnytykseen kasvaa jokaisena päivänä, jonka sikiö on kohdussa. 

NAINEN26. raskausviikko
Nyt voit tuntea sikiön liikkuvan ja potkivan joka päivä. Niin pitääkin olla, sillä se on varmin merkki siitä, että kaikki on hyvin! Sikiön lihakset vahvistuvat, ja koska kohdussa on yhä hyvää tilaa liikkua, sikiö käyttää sen hyödykseen. Se istuu ylösalaisin jalat ristissä, heittäytyy taaksepäin, polkee jaloillaan, tekee kuperkeikkoja ja konttausliikkeitä… Iloitse jokaisesta liikkeestä: elämäsi aikana et pääse osalliseksi tästä kokemuksesta kovin usein.
Tiesitkö, että pitkään jatkunut päivittäinen stressi voi tehdä sikiön levottomaksi? Kuuntele kehon viestejä ja lepää aina tarvittaessa! Vedä syvään henkeä ja täytä itsesi uusilla ajatuksilla. Suo itsellesi miellyttäviä kokemuksia joka päivä, ja anna ajatuksillesi vapaus vaeltaa kauas mielikuvituksen maailmaan.
Kehosi on ainutlaatuinen. Jokainen odottava äiti on eri muotoinen ja kokoinen. Vältä turhia vertailuja muihin. Ole ylpeä kehostasi ja iloitse sen muutoksista. Vyötärön ympärys on aivan eri lukemissa kuin ennen, mutta vain tilapäisesti.Tänään lähti siis käyntiin 26 raskausviikko, masu kasvaa ja vauva potkii kun mikäki hullu melkein kokoajan masussa.

Tänään sain nukkua pidempään kun Julia herätti vasta 9 jälkeen :).
Mies nukku vielä vähäm pidempään, mutta heräs kun mä tääl vähän kirosin kun Julia yhtäkkiä toi kissanruoat olkkariin ja kaato sitten kaikki ruoat keskelle lattiaa -.-
Ja sit jouduin imuroimaan.
Vähän sen jälkeen alettiin meidän suursiivous, ja nyt koti kiiltää taas ja tänne kehtaa pyytää ihmisiäkin kylää ;).
Nyt Julia nukkuu ja mies meni viemään veljensä hänen auton luokse ja minä tulin just suihkusta ja nyt otan rennosti, sitten kun Julia herää, niin me lähdetää auttamaan Julian kummivanhempia muutossa :) Ja illalla mennään moikkaamaan Julian ukkia ja tätiä ja niitä muita :)

Ainii, sain kukkia taas yks päivä kultsilta <3

Eilen oli kyl niin tukkonen olo etten tienny miten hengittää ja olin varma että kuolen yöllä, koska kun menin maate niin nenä meni heti tukkoon ja sit kurkku oli täynnä limaa niin hyvä et sain hengitettyä ollenkaan. Hengissä kuitenki ollaan :D!

Rv 25+0 masu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3