20.7.2013

27+0


28. raskausviikko

28. raskausviikko
Sikiön paino: 1000 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 23,5 cm
Koko pituus: 32 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 25 viikkoa vanha. Tällä viikolla sikiö avaa silmänsä ensimmäistä kertaa, mutta se ei näe erityisen hyvin. Jatka sikiölle puhumista ja laulamista. Äänet vääristyvät jonkin verran lapsivedessä, mutta sikiön kuulo on nyt parempi kuin aikaisemmin. Ihon alle kertyy lisää rasvakudosta ja sikiöstä tulee vähemmän ryppyinen ja läpikuultava.
Sydänäänet voi kuulla stetoskoopilla ja tuleva isä voi mahdollisesti kuulla pienen sydämen lyövän painamalla korvansa äidin vatsalle. Olet ehkä huomannut, että sikiöllä on nyt selvempi unirytmi ja pannut merkille sen aktiiviset ja rauhalliset jaksot suurin piirtein samoihin aikoihin joka päivä.
NAINEN28. raskausviikko
Sikiö kehittyy hyvää vauhtia ja kaiken pitäisi olla mallillaan. Jos olet välillä joutumassa paniikkiin, voit lohduttautua ajatuksella, että et ole yksin! Monet odottavat äidit ovat kertoneet kokeneensa saman. Yhtäkkiä synnytys alkaakin olla täyttä totta ja aika alkaa käydä vähiin. Onneksi nämä tunteet ovat yleensä lyhytaikaisia, mutta niistä keskusteleminen – vaikkapa kätilön kanssa neuvolassa – voi helpottaa.
Nyt kun kohtu lähestyy kylkiluita ja alkaa painaa keuhkoja, hengästyt helpommin. Tämä johtuu siitä, että keuhkopusseilla on vähemmän tilaa laajentua. Siitä huolimatta keuhkojesi kapasiteetti on raskauden aikana suurempi kuin muulloin: kehosi verimäärä on lisääntynyt lapsen hapensaannin turvaamiseksi.
Kohdunpohjan korkeus häpyluusta (sf-mitta) on n. 24 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3