15.7.2013

26+2

27. raskausviikko
Sikiön paino: 900 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 22,5 cm
Koko pituus: 31 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 24 viikkoa vanha. Aivoaallot ja aistit aktivoituvat ja aivopoimut aivojen pinnalla alkavat kehittyä asteittain. Sikiö alkaa reagoida kohdun ulkopuolelta tulevaan valoon. Selkäranka koostuu nyt 33 renkaasta, 150 nivelestä ja 1000 jänteestä! Seuraava kuukausi on sikiölle erittäin aktiivista aikaa, se kasvaa nopeasti ja lihoo.

NAINEN27. raskausviikko
Iloitse jo kulkemastasi matkasta ja nauti tästä rauhallisesta etapista. Normaalissa raskaudessa ei ole mitään syytä pidättäytyä seksistäkään. Ajattele millaista voimaa voit saada seksuaalisuudestasi!
Seksi myös lisää sinun ja kumppanisi keskinäistä läheisyyttä – ja on oivallinen tapa pitää itsensä kunnossa ja parantaa lantionpohjanlihaksia synnytystä varten. Suo siis itsellesi tämä nautinnon ja ilon lähde.
Näetkö nykyään paljon unia? Ennen kuin tulit raskaaksi, et ehkä nähnyt kovinkaan usein unia lapsista, mutta nyt niitä voi vilistää unissasi tuon tuostakin. Osa unista käsittelee pelkojasi itsesi ja lapsen puolesta. Ne ovat keino käsitellä osaa niistä peloista, joita kaikki naiset kokevat raskausaikana. Osa unista toimii myös synnytykseen valmistautumisena. Tavallisesti unet ovat hyviä ja niissä iloitset lapsesta. Jos muistat unesi, ne kannattaa ehkä kirjoittaa muistiin, kun heräät. Saatat paremmin ymmärtää, miksi näit sellaista unta. Jätä kuitenkin kaikenlaiset unikirjat sikseen: sinä itse osaat tulkita unesi parhaiten.
Lauantaina lähti siis käyntiin uusi raskausviikko :)
Olen edelleen omasta mielestäni päässyt aika helpolla, ainoo mitkä nyt vaivaa joskus on lonkka, ummetus ja vauvan joskus oudot asennot :D.

Ostin tänään kaupasta pikkukakkoselle hänen ensimmäiset tuttinsa <3
Piti ostaa tollaset neutraalit että menee sekä tytölle että pojalle. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3