8.4.2016

Saran kuulumisia

Lääkärin piti soittaa mulle viime viikon tiistaina, mutta tuli viestiä että Saran asiat kesken ja että soittavat torstaina 31.3. Ei ne sitten koskaan soittanu, eikä Perjantainakaan..
Minä sitten laitoin heille viestiä maanantaina että teistä ei ole edelleenkään kuulunut mitään.
Tuli viesti takas jossai luki: "Hei! Kirurgi soittaa huomenna. Uä kuvat olleet röntgen kokouksessa, jossa tri ---- ollut paikalla. Ei hätää. Anteeksi viivästyminen.".
Tiistaina kirurgi sitten vihdoin soitti. Osasi sanoa sen että luultavasti kyllä ovat hyvänlaatuisia, patit siis. Eikä ole hengenhätää. En oikein ymmärtäny mitä selitti mulle mutta jtn että epäilee pattien olevan jtn ihokudost jotain. Meni vähän ohi. Mutta että haluavat ottaa kaksi koepalaa. Kysyin että millon tämä tapahtuu, niin osasi vastata vain että lähiaikoina ja että tulee kutsu kotiin. 

Nyt siis odotamme vaan kutsua siihen.
Saralle tuli myös kutsu silmälääkärille, jonka odotin tulevan jo alkuvuodesta. Onneksi eivät olleet unohtaneet meidät. Viimeksi näkö oli vähän parantunu, mutta eivät muuttaneet silmälaseja vielä. Siksi tämä tarkastus piti olla alkuvuodesta jossa katsomme jos tarvii uudet lasit. Pelkään kuitenki nyt että näkö huonontunu, koska lasit oli kateissa yli kuukauden. Jolloin Sara ei käyttäny siis ollenkaan laseja. Sitten kun ne löyty on käyttäny taas kokoajan. Nyt ne on taas olleet kateissa kaksi päivää, ja oon hulluna ettiny. Mut en vaan löydä. Sara myös hieroo aika paljon sitä tervettä silmää, pelkään että se on kärsiny ja huonontunu, joka oli riski jos ei käytä laseja. No sen näemme tämän kuun lopussa. 
Aion myös kysyä vammaistuesta, koska sellasesta kuullu. Tietääkö joku lukija näistä? Saako vammaistukea jos lapsella lasit?!

Seuraavaksi tulee postaus Julian synttärijuhlista joita juhlimme huomenna. 
Hyvää viikonloppua kaikille <3
5 kommenttia:

 1. Ihana kuulla että saran patit ovat luultavasti hyvälaatuisia! Toivotaan että saatte pian ajan koepalojen ottoon ja saatte tiedon mitä ovat ja tarvitseeko niille tehdä jotain :) Reipas tyttö<3 Silmälasien käytöstä ei ymmärtääkseni voi vammaistukea saada sillä laseja käyttävähän ei ole vammainen, ainoastaan huononäköinen. Toki kannattaahan sitä kysyä, jos vaikka eri paikkakunnilla on eri "säännöt". Toivotaan että saran lasit löytyy ja hänen näkö ei ole huonontunut. Oletteko miettinyt jos ostat seuraavan silmälääkärin yhteydessä saralle kahdet uudet lasit jos siis vahvuuksia pitää muuttaa, niin hänellä olisi toiset varalla jos yhdet hukkuvat. Monilla silmälasi kaupoilla on 2 lasit yksien hinnalla tarjouksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli hyvä idea, että siis hankkisi kahdet uudet lasit :) Pitää etsiä tarjous!

   Poista
 2. Jos näköä pystytään parantamaan laseilla, ei kutsuta näkövammaiseksi enkä usko, että Sara saisi vammaistukea, vammaistuki myönnetään jos lapsen hoito vaatii huomattavasti normaalia enemmän, vamma vaikuttaa arkeen ja elämään huomattavasti ikätovereihin verrattuna jne. Voit lukea enemmän Kelan sivuilta alle 16v vammaistuesta, ja tietysti kysyä asiaa varmuudeksi sairaalasta sosiaalityöntekijältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saran näkö VOI parantua koska on vielä niin nuori. En tiedä tuleeko parantumaan, aika näyttää. Mutta kysyn sieltä sitten niin tiedän. Tiedän vaan yhden kenellä sama homma kun Saralla ja he saavat vammaistukea.

   Poista
  2. "Näkövammainen ihminen voi olla heikkonäköinen tai sokea. Näkövammaiseksi ei luokitella ihmistä, jonka näkökyky pystytään korjaamaan laseilla normaaliksi tai jos toisessa silmässä on normaali näkö."

   Tarkoitin, ettei Saraa mielestäni luokitella näkövammaiseksi, ja yleensä vammaistuki myönnetään, kun on joku pysyvä vamma/sairaus. Kysyä toki kannattaa aina! Toivottavasti näkö saadaan kuntoon ja tsemppiä teille :)

   Poista

Kiitos kommentista <3